Gijs Staverman en Ramon Brugman maken deze week in Lekkere Track hemelse modder voor Chocoladedag: een chocolademousse met ganache en krokante amandelen. De bijpassende track deze week is Sexbomb van Mousse T. en Tom Jones. Eet smakelijk! 

Geen stukjes in je eieren

Het scheiden van eieren kan een ware kunst worden als je er eenmaal handigheid in hebt. Voor degenen onder ons die graag in de keuken experimenteren, is dit een essentiële vaardigheid om te beheersen.

Probeer eens het volgende wanneer je eieren gaat scheiden: als de eieren heel vers zijn kan je namelijk het makkelijkst het ei boven je hand boven breken. De dooier blijft dan in je hand achter, terwijl het eiwit tussen je vinger weg glipt. Zorg er allen wel voor dat je er een schaaltje onder hebt staan, anders kan het nogal een rommel worden. 

Naar het recept

Op de website van BinnensteBuiten verzamelen we alle recepten van Lekkere Track. Bekijk snel hoe je zelf deze hemelse modder maakt. 

De chocolademousse Lekkere Track
Lekkere Track garnalenkoekjes

Meer van Lekkere track

Op de Lekkere Track pagina kun jij nog meer recepten vinden. Maak bijvoorbeeld ons recept voor een zomerse pavlova, een borrelbrood of voor garnalenkoekjes. 

Ik wil meer weten

Wil je meer weten over eten?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief Eerlijker eten.

yvon jaspers onze boerderij bieten geoogst