Doordat je overdag niet eet en drinkt, waardeer je na zonsondergang des te meer wat je hebt. De ramadan, de heilige maand van inkeer, gaat van start. Allerlei heerlijke gerechten komen hierbij kijken. Hier zijn er een paar die jij kan maken!

De jaarlijkse vastenmaand Ramadan is weer aangebroken: voor moslims wereldwijd dé periode voor spirituele bezinning. Weet jij wat Ramadan is? Lees hier de vijf meest gestelde vragen mét antwoorden!

Zo'n bordje bezinning blijft bijzonder. Na het vasten is het tijd voor prachtige borden vol met smaak. Hier zijn er een paar die jij kan maken! 

Verrukkelijke Ramadan- gerechten

Dit gevlochten notenbroodje is typisch voor de ramadan. Gemaakt van tahin, een pure pasta van sesamzaadjes. De aardse smaken van tahin, walnoot en zaden versterken elkaar. Daar zet je zo je tanden in!

Deze marmerkoekjes zitten bomvol pinda’s en chocolade. Je hebt er zelfs geen oven voor nodig en ook geen waslijst aan ingrediënten. Kortom: gemakkelijk en lekker deze kaakjes en ze zien er beeldig uit!

We maken een smakelijke Soto Ayum: kippensoep! Daarnaast geen snee brood, maar een Indische snack: Martabak. Eigenlijk niets meer dan een zacht deegpakketje met gehakt. Smullen!

Kunefe komt uit het Midden-Oosten en bestaat uit gebakken deegsliertjes gevuld met kaas, overgoten met granaatappelsiroop. Serveer dit mierzoete toetje met pistachenoten en vanille-ijs.