Het is warm. Écht warm. En wat nou beter dan in dit heerlijke weer je kleedje uit te spreiden en te genieten van een overheerlijke picknick! Picknick met ons mee, terwijl je ook nog bijdraagt aan een beter milieu!

Dit heb je nodig:

Een picknickmand

De picknick is overduidelijk niet compleet zonder een mand vol lekkers. Chef-kok Ramon Brugman maakt allerlei lekkernijen: een smoothie, een pastrami-sandwich, een salade en een zoete maar gezonde aardbeienverrassing in een potje.

Check hier de boodschappenlijst!

Een mooie omgeving

Natuurlijk kan je je kleedje overal neerleggen voor deze duurzame picknick, maar een mooi uitzicht in een mooie omgeving is tóch een fijne extra. Ben je bijvoorbeeld in de buurt van de waddeneilanden? Check dan deze prachtige wandeling waar je tijdens de rustmomenten kan genieten van een heuse zomerpicknick!

Ik ben benieuwd naar de wandeling

Goed gezelschap

Picknicken kan alleen, maar voor deze duurzame zomerpicknick gaat het oude gezegde toch echt op: 'hoe meer zielen, hoe meer vreugd!' Dus roep je leukste familieleden, vrienden of kennissen bij elkaar en picknicken maar!

Een duurzame bijdrage

Plastic troep, blikjes en gebruikte mondkapjes. Stranden, parken en straten liggen vol met rondslingerend afval. Wat nou beter om je picknick te combineren met iets goeds doen voor het milieu! Dus, neem die handschoenen en prikkers niet op deze zomerpicknick en maak de natuur beetje bij beetje meer vrij van zwerfafval. Twee vliegen in één klap!

Lees hier meer over zwerfafval opruimen

Nu je helemaal klaar bent voor deze zomerpicknick rest ons enkel nog te zeggen: geniet! (en vergeet niet de natuur een beetje schoner te maken)

Fan van Binnenstebuiten?

Wij bundelen alle groene verhalen voor jou!