Wortels zijn met recht echte krachtpatsers. De groente is namelijk het hele jaar door te verkrijgen en heeft een lage milieubelasting. En daarnaast zijn penen ook nog eens ontzettend gezond en veelzijdig om mee te koken! Op zoek naar inspiratie voor jouw volgende gerecht? Wij zetten ze voor je op een rijtje. 

Bron van bètacaroteen 

De wortel bevat veel voedingsstoffen en vezels, zoals vitamine A, vitamine B en bètacaroteen. Rauw, geblancheerd, uit de oven of in een soep; de groente leent zich voor veel bereidingen. De chefs van BinnensteBuiten koken er dan ook graag mee.

Groente-ontbijt met havermout en karamel

Verrassend: de wortel dient als heerlijke topping voor een gezond havermoutje in de ochtend of middag. Compleet met kokosboter karamel, voor een extra kick!

Smashed potatoes met pittige mayonaise en regenboogwortels

De in balsamico gemarineerde regenboogwortels maken een wonderlijk paar met de smashed potatoes. Een lust voor het oog én de smaakpapillen, dus.

Tjap tjoy met kip en salade van pittige komkommer

Het Kantonese groentegerecht is een smakelijke vitaminebom door de combinatie van wortel, peultjes, broccoli, paprika, shiitake en bamboescheuten.

Wortel-courgettesoep met pizza

Deze knalgele soep is een feestje om naar te kijken, en om op te eten. Voor de extra bite een handzame minipizza en je dis is compleet!

Koreaanse bibimbap met vegetarisch gehakt

Het Koreaanse rijstgerecht heeft het allemaal: zoet, zout, zuur, umami en een heerlijke crunch door de winterpeen.

Meer weten over eten?

Word lid van de nieuwsbrief Eerlijker eten. Wij helpen jou met het maken van bewuste keuzes. Van de herkomst van voedsel en jouw keuzes in de supermarkt tot aan de maaltijd die je uiteindelijk op tafel zet.

De Eerlijker eten nieuwsbrief

Schrijf je in!

lekkere track munt cooler gijs staverman ramon brugman