Aan het water, in het bos of met een hottub. Tiny houses zijn in het Nederlandse landschap in verschillende vormen en maten te vinden. BinnensteBuiten zet drie inspirerende tiny houses op een rij.

Wat is een tiny house?

Door een dringend tekort aan huizen worden alternatieve woonvormen steeds populairder, zoals tiny houses. Deze trend is ongeveer acht jaar geleden uit de Verenigde Staten overgewaaid. Een tiny house beslaat doorgaans een oppervlakte van 12 tot 20 vierkante meter. 

Bewoners kiezen vaak voor een minimalistische levensstijl in tiny houses, vrij van overbodige spullen. Deze kleine woningen bevinden zich vaak in een natuurlijke omgeving. Het grote voordeel van een tiny house zijn de lage aanschafprijs en de lage maandelijkse kosten.

Hieronder drie inspirerende tiny houses, geselecteerd door BinnensteBuiten.

Bart en Karin wonen in een tiny villa

Bart en Karin hebben nog een klein zetje nodig om het roer om te gooien. Als ze op tv een pleidooi zien voor eenvoudiger wonen besluiten ze hun huis in te wisselen voor een tiny villa van 32m2.

Bart en Karin wonen in een tiny villa

Tiny house op Klein Zuidbroek in Apeldoorn

Iris en Bouke zijn door een wereldreis zo geïnspireerd dat ze hun appartement in Utrecht verruilen voor een Tiny House van 19m2 in Apeldoorn. Het stel is al jaren bezig met bewuster leven en daar past kleiner wonen perfect bij.

tiny_house_klein_zuidbroek_apeldoorn.jpeg

Een minimalistisch leven staat vaak centraal bij de bewoners van tiny houses.

Tiny house met tuin in Den Helder

Bo en Annemiek sparen jarenlang om van de vrijheid van een tiny house te kunnen genieten. Ze komen in Den Helder terecht waar ze hun droom waarmaken op een woonoppervlakte van krap 20m2 maar met een flinke tuin eromheen.

tiny_house_den_helder.jpeg

Wil jij meer weten over vergroenen, buitenleven en natuur?

Schrijf je dan in voor de Morgen kan groener nieuwsbrief!

Verticale tuin van pallets