Eenpansrecepten zijn een uitkomst als je geen trek hebt in veel afwas. Maar hoe doe je dat met de gaartijd van alle ingrediënten? Wij helpen je op weg en delen de lekkerste eenpansgerechten met rijst met je.

Risotto met pompoen, salie en walnoot

Risotto maken is een meditatief werkje. Schep bouillon, roeren in de pan, schep bouillon, en weer roeren... Tip: gebruik altijd een houten pollepel; dan breken de rijstkorrels niet. Nadia Zerouali laat zien hoe je haar variant met pompoen maakt.

eenpansgerechten rijst risotto recept

Creoolse jambalaya met kip

Jambalaya is een eenpansrecept uit de Creoolse en Amerikaanse keuken. Sharon de Miranda maakt dit heerlijk geurige gerecht met kip en chorizo. Ben je vegetariër? Vervang het vlees dan voor vega alternatieven uit het supermarktschap!

eenpansgerechten rijst jambalaya

Door op één pit te koken, bespaar je een hoop elektriciteit of gas

Spaanse paella met zeevruchten

Wist je dat je op de website van Good Fish kunt checken of jouw vis en schelp- en schaaldieren een goede keus zijn? Doe de VISwijzer en je komt erachter! Zo zijn kokkels uit de Oosterschelde duurzaam gevangen en dragen ze het MSC-keurmerk. Ramon Brugman combineert ze in deze Spaanse paella. Uiteraard is een groentenpaella ook mogelijk.

eenpansgerechten rijst paella

Nasi ketjap met oesterzwammen en ei

Heb je rijst over van de dag ervoor? Dan is deze nasi met paddestoelen van Sharon de Miranda een perfect maaltje. Door de eieren krijg je ook lekker wat eiwitten binnen. Snel, voedzaam én lekker.

eenpansgerechten rijst nasi goreng

Rijstpudding met havermelk

Zin in iets zoets? Dat kan natuurlijk ook! Deze rijstepap kun je maken met allerlei soorten melk. In deze variant maak je 'm met zelfgemaakte havermelk, maar gebruik vooral wat je in huis hebt.

rijstdessert

Altijd op de hoogte blijven van de nieuwtjes rondom eten koken?

Schrijf in je voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Sosha Duysker in Keuringsdienst van waarde