De witte asperges liggen van begin februari tot eind juni in de schappen. Dan heb je de kans om van het witte goud te genieten. Maar kun je asperges ook invriezen om later mee te koken? 

Geschilde witte asperges

Invriezen in vacuümzak 

Het is zeker mogelijk om asperges in de vriezer te doen. Ideaal voor alle liefhebbers van deze bijzondere groente! Hoe je het doet is simpel: schil je witte asperges grondig en haal 2 tot 3 cm van de houterige onderkant van de asperges af. Deze is namelijk taai en niet lekker om op te eten. Bewaar de asperges in een diepvrieszak of vacuümzak in de vriezer. Ze zijn dan nog 4-6 maanden houdbaar.  

Het is niet nodig om de asperges te koken voordat ze in de vriezer gaan. Ben je klaar om met de witte asperges te koken? Doe ze dan direct vanuit de vriezer in kokend water. 

Aspergebouillon van de schillen 

Tip: gooi de schillen en de onderkantjes van de witte asperges vooral niet weg. Hier zit namelijk erg veel smaak in, waardoor het de perfecte basis voor een aspergebouillon is. Bekijk hier hoe BinnensteBuiten chef Ramon Brugman een snelle aspergesoep maakt van de schillen.  

Bekijk deze lenterecepten met witte asperges

De BinnensteBuiten chefs hebben een aantal heerlijke recepten voor je op een rijtje gezet.

Witte asperges met doperwtjes, morilles en aardappelpuree

Ook interessant:

Wil jij alles weten over de herkomst van je eten?

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief Eerlijker Eten.

Ramon en Gijs maken Irish breakfast