Je eigen limonade drinken, of met bessen uit je tuin huisgemaakte jam op een broodje smeren. Klinkt heerlijk! Maar hoe pak je dat aan? Bij wildplukken komt namelijk veel kijken. Lees hier dé ultieme gids voor jouw wildpluk activiteiten!

Do's en don'ts voor wildplukken

Voordat je begint met wildplukken is het belangrijk om te weten waar je de mist in kan gaan. In de natuur is niet alles eetbaar én zijn er regels gebonden aan wildplukken. In BinnensteBuiten worden de belangrijkste do's en don'ts voor wildplukken uitgelegd. 

  1. Begin met een plant die je herkent, zoals een braam, brandnetel of paardenbloem. In het begin gaat wildplukken nog langzaam, maar na een tijdje word je een echte connaisseur.
  2. Houd je aan de regels die gelden voor de plek waar jij wilt plukken. Vraag altijd toestemming en overleg over de hoeveelheden die je mag plukken.
  3. Weet wat je oogst. Je kunt iemand meenemen die er verstand van heeft. Twijfel je of je met een giftige of zeldzame plant te maken hebt? Laat de plant staan.
  4. Was je planten (behalve bloemen) goed in water. Soms kun je ook een beetje azijn in het spoelwater doen om ze schoon te krijgen.

Wildplukken in de natuur 

Brandnetels, zevenblad en kleefkruid. De planten klinken niet heel smakelijk maar zijn ware vitaminebommen. In BinnensteBuiten laat Marin Den Hoorn zien hoe je deze plantjes kan wildplukken!

 

Bloemen zijn prachtige versieringen voor je tuin of op de eettafel. Wist je dat je bloemen ook kan eten? Professioneel wildplukker en kweker Edwin Flores vertelt je hoe in BinnensteBuiten!

Paddenstoelen passen heerlijk op een pizza of in een bordje pasta. Maar ze zijn niet allemaal eetbaar! In BinnensteBuiten legt wildplukgids Edwin Cornelissen je alles uit over de paddenstoel!