Een lange witte baard, staf en mijter. Dat betekent maar één ding: Sinterklaas is weer in het land. Hoe maak jij er een heerlijke zoete avond van? BinnensteBuiten deelt 3x de allerlekkerste speculaasrecepten die je eenvoudig thuis maakt.

Speculaas is onvermijdelijk verbonden met Sinterklaas. Het is een kruidige koek die al eeuwenlang favoriet is in de decembermaand. Het deeg wordt vaak op smaak gebracht door een combinatie van specerijen zoals: kaneel, nootmuskaat, kruidnagels en zelfs gember. Het deeg rol je uit en je maakt er allerlei Sinterklaas- en Pietfiguurtjes van.

Hieronder vind je de eenvoudigste speculaasrecepten voor thuis.

Speculaas gevuld met amandelspijs

Wie is er niet gek op? Gevulde speculaas met amandelspijs! Lekker knapperig van buiten en zacht van binnen. Aan de bak dus en maakt dit recept van onze chef Ramon Brugman voor Sinterklaas. 

Speculaas gevuld met amandelspijs

Speculaas wordt vaak op smaak gebracht met specerijen zoals kaneel, nootmuskaat, kruidnagel en gember

Gevulde speculaas met amandelspijs

Chef-kok Ramon maakt een heerlijke gevulde speculaas met amandelspijs. De speculaas is bijzonder door een bont gezelschap aan kruiden, zoals: kaneel, witte peper, nootmuskaat en anijszaad.

Gevulde speculaas met amandelspijs

Borstplaat, speculaaspop en kruidnoten

Chef-kok Ramon Brugman aat zien hoe je een speculaaspop maakt, hoe je borstplaat goed laat lukken en hoe je verrukkelijke kruidnoten maakt. Je hebt nog een paar dagen voor sinterklaasavond, dus: aan de slag!

Recept Borstplaat, speculaaspop en kruidnoten

Wil jij meer weten over de herkomst van je voeding?

Schrijf je dan in voor de Eerlijker Eten nieuwsbrief! Al duizenden mensen gingen je voor.

lekkere track minestrone ramon brugman gijs staverman