De winter is in volle gang. Maar wat zet je op tafel? Wij zetten de lekkerste gerechten voor je op een rijtje. Zo weet jij hoe je voor een zacht prijsje een feestmaal op tafel zet. Vandaag in de hoofdrol: bloemkool. 

Kruidentip: kerrie, nootmuskaat en knoflook smaken heerlijk bij bloemkool.

Een gezonde keus

Bloemkool behoort tot de kolen en is erg gezond. Naast dat bloemkool veel vezels en voedingsstoffen bevat, verlaagt bloemkool ook de kans op chronische ziekten. In kolen zitten glucosinolaten. Dit zijn gifstoffen aangemaakt door de kool en beschermen de kool tegen insecten, maar dit geeft de kool ook zijn kenmerkende smaak. Glucosinolaten dragen bij aan de bescherming van het lichaam tegen kankerverwekkende stoffen. Doordat bloemkool uit Europa komt heeft het een lage milieubelasting en is bloemkool het hele jaar een duurzame keuze.

Geroosterde bloemkool met truffeltapenade

BinnensteBuiten culinair expert Alain Caron maakt een heerlijk en luxe vegetarisch gerecht: geroosterde bloemkool met truffeltapenade.

Geroosterde bloemkool met truffeltapenade

Romige bloemkoolsoep

Chef Leon Mazairac van BinnensteBuiten gaat op pad naar Friesland en treft daar hele knappe biologische bloemkooltjes! Leon maakt een romige bloemkoolsoep. 

Bloemkoolsoep feestdagen

Bloemkoolpuree

Chef-kok Sharon de Miranda maakt in plaats van aardappelpuree een heerlijke bloemkoolpuree. Dat is net zo lekker en koolhydraatarm! 

Bloemkoolpuree feestdagen

Heerlijke bloemkoolsteaks met karnemelk

Nadia Zerouali van BinnensteBuiten maakt heerlijke karnemelk bloemkoolsteaks en serveert dit met gestoomde couscous.

bloemkoolsteaks feestdagen

Andere menu's

Meer van dit soort menu's?

Schrijf je in voor de Eerlijker eten nieuwsbrief.

oliebollen lekkere track gijs staverman ramon brugman
BinnensteBuiten- Chef-kok Leon Mazairac 02.jpg

Vertel magazine

Inspiratie opdoen?

Word vriend van KRO-NCRV en lees persoonlijke en inspirerende verhalen in ons gratis ledenmagazine Vertel. De huidige editie bevat een heerlijk kerstmenu van BinnensteBuiten chef-koks Sharon de Miranda en Leon Mazairac. En die kun jij ook op de deurmat ontvangen!

Dat wil ik!