Minder vlees eten draagt bij aan een betere wereld. En wist je dat het heel lekker en simpel is om vlees te vervangen? De chef-koks van BinnensteBuiten laten ons zien hoe je de lekkerste vegetarische tartaar maakt.  

Oesterzwam tartaar met een pittige sojasaus

In de buitenkeuken van chef-kok Sharon de Miranda staat oesterzwam tartaar met pittige sojasaus op het menu. Om het af te blussen maakt ze een frisse milkshake met mango en passievrucht! Loopt het water je al in de mond? 

Oesterzwam tartaar

Jackfruit tartaar

Niet alleen Sharon weet hoe je vegetarische tartaar maakt. Culinair expert Alain Caron kan er ook wat van. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze avocado met een naar eigen zeggen betoverende vulling van jackfruit? Een frisse en romige verpakking gevuld met een tropische vrucht met een bite. 

jackfruit tartaar

Tartaar van vers fruit en rum

Tijd voor een toetje! Om het af te leren pakt Alain uit met een tartaar van vers fruit en rum. Een toetje waar je zonder twijfel iedereen mee verrast. 

Tartaar van fruit

BinnensteBuiten is hét duurzame lifestyle programma van de KRO-NCRV. Met onze experts, Nederlandse natuur, duurzame innovaties, prachtige huizen en heel veel lekker eten.

Waarom is verandering nodig? 

Als we allemaal af en toe vlees laten staan, maken we een enorme positieve impact op de aarde. De vleesproductie heeft namelijk een behoorlijke uitstoot én er is veel landbouwgrond voor nodig. Volgens de Nationale Week Zonder Vlees bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 572 kilometer rijden met de gemiddelde auto en 750 liter aan water als je een jaar lang een dag per week geen vlees eet. 

 

 

Meer van dit soort recepten?

Schrijf je in voor de Eerlijker Eten nieuwsbrief!

Sharon Binnenstebuiten