Bedevaartsplaats Het Vrouweputje bij 's-Heer Arendskerke in de gemeente Borsele (Zuid-Beveland) is gered. Met nieuwe bestuursleden die zijn gevonden en subsidies die zijn aangevraagd kan de stichting die de plek onderhoudt weer met frisse moed verder. Dat meldt Omroep Zeeland vandaag.

Het Vrouweputje of Mariaputje dreigde te verdwijnen door geldgebrek, en omdat bestuursleden na tien jaar wilden stoppen. Dat leidde tot vragen in de gemeenteraad van Goes. 

De GroenLinks-fractie vindt dat de bijzondere plek behouden moet blijven omdat de plek goed wordt bezocht door scholen, kerken, natuurverenigingen en spirituele groepen.

Aan het water uit het putje werd een geneeskrachtige werking toegeschreven. De reden daarvoor was het verhaal dat een Mariabeeld in de put was gevallen. Die tijdens de Beeldenstorm in zijn geworpen. Volgens het Meertens Instituut zou het water vooral open wonden, zwerende benen en huidziekten genezen. Nog in de twintigste eeuw werden in de omgeving flesjes met water uit de Mariaput verkocht. Meestal stond er een ruw houten kruis, gemaakt van takken, bij de put.

Vooral rond 15 augustus (Maria Tenhemelopneming) kwamen katholieke families, met name uit Goes, te voet op bedevaart naar de put. Ook werden flesjes met water uit de put onder katholieken verspreid. Na de Tweede Wereldoorlog nam de belangstelling voor het putje af.