Mediapool

De KRO-NCRV Mediapool bestaat uit een club talentvolle trainees en freelancers, die vanuit hun eigen perspectief, achtergrond en karakter de redactietafels binnen onze omroep komt versterken. Dé plek voor talentontwikkeling! 

Over de Mediapool 

KRO-NCRV wil als maatschappelijke mediaorganisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Met makers die een ander verhaal brengen én meenemen, passie voor het vak hebben. Maar ook mensen met een andere achtergrond dan de studie journalistiek of communicatie. Die tegen de stroming in durven te zwemmen. Makers met lef, passie en talent.

Met de nieuwe lichting makers brengen we nog meer nuance in programma’s en krijgen ze meer maatschappelijke betekenis. In 2022 zijn we begonnen met traineeships waarbij de Mediapoolers op verschillende redacties aan de slag gaan: radio, televisie en online. Daarnaast hebben we een freelancepool met jonge, talentvolle schrijvers die werken voor onze online platforms.

Team Mediapool

Inspiratie van onze experts

Regisseurs, producers, presentatoren, eindredacteuren, ervaren redacteuren en samenstellers: we hebben veel experts binnen KRO-NCRV. Door speciale events en workshops krijg je als trainee of freelancer van de Mediapool de mogelijkheid om je netwerk flink uit te breiden (en dat is altijd handig).

Mediapool Anita Witzier
1 min 37 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Houd deze pagina in de gaten!

Geïnteresseerd in een traineeship? In het najaar van 2023 komen er weer plekken vrij. Neem vast een kijkje op Werken bij KRO-NCRV. 

KRO-NCRV Mediapool

 

Over het freelancen 

Ben je geboren met een pen in de hand en word je enthousiast van programma’s als Brandpunt+, BinnensteBuiten, Keuringsdienst van waarde, Pointer en Spot on? Bij KRO-NCRV zoeken we altijd naar talentvolle schrijvers die voor onze online platforms verhalen willen maken.

Heb je al het een en ander gepubliceerd en heb je net als wij de passie om de wereld van morgen eerlijker, groener of liever te maken? Stuur dan je motivatie naar mediapool@kro-ncrv.nl.

Cheryl Brouwer

KRO-NCRV Radioschool

Is radio maken jouw droombaan? Bij de KRO-NCRV leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt! Je krijgt workshops en coaching van mensen uit de praktijk, doet direct ervaring op bij de landelijke radio en je vergroot je netwerk.

KRO-NCRV Radioschool

Enthousiast over KRO-NCRV? 

Wij geloven dat de wereld eerlijker, groener en liever kan. Daarom maken we programma’s zoals Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten en Boer zoekt vrouw. Programma’s die jou anders laten kijken. En ook meteen een handje helpen om anders te doen.

Yvon Jaspers