Hommel
De aarde doorgeven
Bee Friendly

KRO-NCRV gelooft in een groene samenleving waarin plek is voor iedereen. Dus ook voor de wilde bij! Want de bij is heel belangrijk. Maar de bij wordt ook bedreigd. Onder andere door het simpele feit dat er steeds minder bloemen en bij-verblijven zijn. Daarom zeggen wij: Bee Friendly! 

Nationale Bijentelling 2021

Nationale Zaaidag 2021

Zaai voor de bijen en andere insecten en help ze aan voedsel!

Meer informatie
Ramon

Live vanuit de bijenkast

BinnensteBuiten imker Ramon Brugman laat zijn eigen bijenkast zien. Dat doet hij live op Instagram, terwijl hij alle kijkersvragen over de bij beantwoord.

Donderdag 22 april om 19:15!

Ga naar Binnenstebuiten Instagram
MAAK JE TUIN BEE FRIENDLY!

Maak je tuin Bee Friendly

Het gaat niet goed met de wilde bij; er is te weinig eten en te weinig woonruimte. Maar daar kun je heel makkelijk iets aan doen. Tijd om dit beestje te helpen! 

Bekijk de video

Aandacht voor de bij

Via onze programma's geven we op allerlei manier aandacht aan de bij. Zo kom je meer te weten over dit nuttig beestje en hopen we dat je meer van hem gaat houden én meer rekening wil houden met de bij.

Hommel

Hommels onder de rook van Rotterdam

Met wapperende haren en een groot net struint natuurliefhebber Linde de dijken en wilgengrienden onder de rook van Rotterdam af. Op zoek naar haar geliefde hommels in hun dikke bontjassen. De koninginnen komen al heel vroeg in het voorjaar tevoorschijn. Om zich te goed te doen aan de nectar van bloeiende wilgen en dijkflora in het gebied.

BinnensteBuiten, donderdag 15 april om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Lees meer
Stefan Stasse zit achter een houten tafel

De Staat van Stasse

Aanstaande donderdag dus het Zaadbal bij De Staat van Stasse tussen 20:00 en 22:00.

Livemuziek: Mell & Vintage Future sluit het Zaadbal knallend af met een mini-concert en we hebben Fokko live in de uitzending die een nummer heeft geschreven over zaad, speciaal voor ons! Verder zijn er mooie prijzen te winnen en worden er natuurlijk zaadballen weggegeven!

Lees meer
Hommel

Iedereen kan duurzaam tuinieren

Ook jij! En dat gaat duurzame tuinvrouw Anne Wieggers ons laten zien. Anne wordt toegevoegd aan ons rijke pallet van vaste experts. Met haar aanstekelijke enthousiasme gaat ze ons met praktische tips leren hoe we van onze tuin en balkon een waardevolle plek voor de natuur kunnen maken.

BinnensteBuiten, donderdag 22 april om 18.50 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Lees meer
Bijen-hotel

Een place to bee

De krapte op de woningmarkt geldt zeker ook voor de wilde bij ;)

Zo maak je je eigen bijen-hotel!

Bekijk de video
Hommel

Onze partners

Nederland Zoemt
Nederland Zoemt zet zich in om het uitsterven van de wilde bijen tegen te gaan, o.a. door voor meer voedsel en nestgelegenheid te zorgen. 

Natuurmomenten
OERRR, het jeugdprogramma van Natuurmonumenten, roept alle kinderen in Nederland op om de wilde bij te helpen. Vraag hier het actiepakket aan,

The Pollinators
The Pollinators organiseren een grote zaaicampagne, door miljoenen biologische zaden te verdelen via ruim 1500 voedselbanken voor bijen.

Elke week de KRO-NCRV nieuwsbrief in je mailbox?

Updates over jouw favo programma's, de nieuwste podcasts, acties en meer!