Beestenbrigade lanceert 3D podcast en AR-game: Missie Voelspriet

In Missie Voelspriet onderzoeken Boswachter Tim (Tim Hogenbosch, Beestenbrigade) en Emmely Voelspriet (Emmely de Wilt, NPO Radio 2) met grote nieuwsgierigheid nieuwe insecten uit de Nederlandse natuur.

In vijf afleveringen interviewt Emmely Voelspriet allerlei mysterieuze beestjes voor haar In-Sec-Ty-Clo-Pe-Die. Hierbij maakt ze kennis met veelvraat Marcus de buxusrups (Stefano Keizers), liftende Bennie de zuidelijke boomsprinkhaan (Jasper Demollin), Jaco de bange reuzenhooiwagen (Edson Da Graça), cowboy Bill de bladpootwants en Regina de regenbooggoudwesp (Stephanie Louwrier). Met de speciaal ontwikkelde Augmented Reality game kunnen kinderen zelf ook in de rol kruipen van Emmely Voelspriet en de insecten uit de podcast ontmoeten. Door deze interactieve ervaring komen kinderen nog meer te weten over de buitengewone insecten uit Missie Voelspriet.

Elke dag ziet Tim Hogenbosch, beter bekend als Boswachter Tim, geheimzinnige insecten in tuinen en bossen. Als hij een nieuw insect ziet, belt hij gelijk met Emmely Voelspriet. Zij draait elke steen om, totdat ze ieder nieuw insect van dichtbij leert kennen. Met hulp van haar magische verkleinfiets krimpt Emmely tot het formaat van een insect, waardoor zij een uniek inkijkje krijgt in de grappige wereld van deze interessante wezentjes. Gebruikmakend van nieuwste 3D audiotechnieken brengt de podcast de insectenwereld op unieke wijze tot leven in kinderen hun eigen fantasie.

Augmented Reality

Met de speciaal ontwikkelde Augmented Reality (AR) game in de gratis Zappelin app kunnen kinderen levensgroot insecten in hun eigen huis projecteren. Hierdoor kunnen kinderen, met hulp van Emmely Voelspriet, zelf in gesprek gaan met de insecten, ze kunnen met de insecten op de foto en de beestjes eindeloos bestuderen. Door deze interactieve ervaring komen kinderen nog meer te weten over de bijzondere insecten uit Missie Voelspriet. Emmely Voelspriet geeft instructies om de “super-insecten-camera” van de telefoon of tablet in te schakelen om de interactieve ontdekkingstocht te beginnen.

Alle aflevering van Missie Voelspriet zijn te beluisteren in de gratis te downloaden Zappelin app, op Zappelin.nl en via je favoriete podcastkanalen. De Augmented Reality Game is te spelen via de Zappelin app, te downloaden in de Google Play Store en de Apple App Store.