Vanaf 14 december pakt KRO-NCRV's De Ochtend van 4 uit in de aanloop naar deze kerst: het ontbijtprogramma van NPO Radio 4 doet luisteraars elf mooie kerstverhalen cadeau als podcast. De verhalen gaan van het traditionele Bijbelse kerstverhaal via sprookjes naar verhalen over eigentijds ongemak rond de kerstdagen.

De donkere en koude dagen van het jaar zijn bij uitstek de tijd voor mooie verhalen. Ook wordt het vanwege de coronamaatregelen dit jaar voor veel mensen waarschijnlijk een andere kerst dan anders. Daarom selecteerde De Ochtend van 4 elf uiteenlopende kerstverhalen: van een klassiek sfeervol kerstsprookje van Hans Christian Andersen tot geploeter in een vertelling van Martin Bril. Van Annie M.G. Schmidt tot een nooit eerder gepubliceerd kerstverhaal van toneelschrijver Jibbe Willems. Hij schreef het speciaal voor dit project. Geïllustreerd met mooie klassieke muziek en voorgelezen door KRO-NCRV-presentatoren Lex Bohlmeijer, Niels Heithuis, Wilfred Kemp en Margriet Vroomans.

De verhalen zijn vanaf 14 december tot 1 januari te beluisteren en te downloaden via https://www.nporadio4.nl/podcasts/kerstverhalen. Op 14 december, de dag van de aftrap, klinkt een verhaal van Martin Bril integraal op de radio. Op 20 december leest A.L. Snijders zijn eigen kerstverhaal voor. Op Eerste Kerstdag klinkt het traditionele kerstverhaal, tussen 7.00 en 9.00 uur op NPO Radio 4.