Wie wordt de 17e winnaar van De slimste mens en opvolger van nieuwslezeres Astrid Kersseboom? Vanaf vanavond maandag 14 december keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug bij KRO-NCRV op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd met elkaar aan. Ook dit seizoen belooft het weer een spannende serie te worden!

In de eerste uitzending van dit 17e seizoen nemen zanger Guus Meeuwis, presentatrice Emma Wortelboer en BinnensteBuiten tv-kok Sharon de Miranda het tegen elkaar op. De kandidaten moeten weer het beste van zichzelf laten zien onder druk van de wegtikkende seconden. Naast dat ze over de nodige kennis moeten beschikken om te kunnen winnen, moeten ze ook associatief kunnen denken en het spel strategisch spelen. In dit nieuwe seizoen gaan wederom diverse cabaretiers, muzikanten, presentatoren, politici, schrijvers en journalisten de strijd met elkaar aan om de eervolle titel van De slimste mens.

Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen: presentator en YouTuber Kaj Gorgels, cabaretier Alex Klaasen, mode-expert Anna Nooshin, meteoroloog Helga van Leur, presentator Tijl Beckand, Snollebollekes zanger Rob Kemps, journalist Sinan Can, presentator Frank Evenblij en VVD Tweede Kamerlid Sophie Hermans.

De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. De kennisquiz is een productie van Skyhigh TV.

De slimste mens, vanaf maandag 14 december dagelijks om 20.40 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 2.