Ook in oktober staan wij weer klaar met een reeks spannende detectives.

Detectives: The Pembrokeshire Murders

Adjunct-korpschef Steve Wilkins keert terug naar Pembrokeshire in Wales en buigt zich daar over een dubbele moordzaak die nooit is opgelost. Als hij besluit deze zaak nog eens onder de loep te nemen, blijkt er verband te zijn met twee andere onopgeloste zaken. Al snel komt er een verdachte in beeld, die op dit moment gevangen zit vanwege een reeks inbraken en binnenkort vrij komt. Dit zet het onderzoek onder een enorme tijdsdruk.

Detectives: The Pembrokeshire Murders, vanaf zaterdag 2 oktober om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Detectives: Those Who Kill (serie 3)

Louise wordt door een oude familievriendin gevraagd om te helpen bij het vinden van de seriemoordenaar die haar destijds 18-jarige zoon heeft vermoord. Als ze in de inmiddels vijf jaar oude zaak duikt, blijkt al snel dat ze met haar expertise als forensisch psycholoog van grote waarde kan zijn voor het politieonderzoek. Elders in Denemarken krijgt een man genaamd Peter Vinge een grote klap te verwerken.

Detectives: Those Who Kill, vanaf zaterdag 9 oktober om 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 3.

Pembrokesire
Those Who Kill

Detectives: Grace: Dead Simple

Hoofdinspecteur Roy Grace draagt een zware last: zes jaar geleden is zijn vrouw spoorloos verdwenen en recentelijk ligt hij onder vuur wegens zijn onorthodoxe opsporingsmethoden. Op een dag wordt hij door zijn oude vriend en collega Glenn Branson gevraagd om te helpen bij het onderzoek naar de verdwijning van een projectontwikkelaar, die vermist is geraakt op de avond van zijn vrijgezellenfeest.

Detectives: Grace, zaterdag 16 en 23 oktober om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.
 

Detectives: The Beast Must Die

Na een traumatische ervaring wordt inspecteur Nigel Strangeways overgeplaatst naar het Isle of Wight, waar zijn voorganger Geraghty net blijkt te zijn overleden. Het is maar de vraag of hij daar kan bijkomen, want hij krijgt meteen de wanhopige Frances aan zijn bureau. Haar zoontje Martie van zes is doodgereden, en ze heeft net gehoord dat het onderzoek naar de dader wordt stopgezet.

Detectives: The Beast Must Die, vanaf zaterdag 30 oktober om 22.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Grace: Dead Simple
The Beast must Die