Deze politici ontvangt Ruud de Wild in Ingelijst

17 maart mogen we weer naar de stembus. Maar wie zijn eigenlijk de mensen die we met ons rode potlood aan kunnen vinken? 

Ruud de Wild brengt in KRO-NCRV's Ingelijst muziek, kunst en politiek samen. In dit programma vraagt hij politieke lijsttrekkers naar de soundtracks van hun leven. Aan de hand van deze gesprekken maakt Ruud elke aflevering een typerend schilderij van de hoofdpersoon.

Ruud ontvangt de politici in zijn atelier in Amsterdam. Samen duiken ze in het persoonlijke leven van de lijsttrekker aan de hand van een boeiend gesprek met als leidraad: muziek. Aan welke muziek kleven mooie of minder mooie herinneringen? Wat is het effect van muziek op de lijsttrekker? Staat er onder werktijd muziek op of is het alleen ter ontspanning? Samen luisteren ze naar het lijflied van de politicus, waarom is juist dit nummer zo belangrijk? 

In Ingelijst wil ik op zoek gaan naar de werkelijke gelaagdheid van de politicus en die op een grafische manier weergeven

De volgende lijsttrekkers zijn te gast in het atelier:

Aflevering 1: Thierry Baudet (FvD)
Aflevering 2: Farid Azarkan (DENK)
Aflevering 3: Esther Ouwehand (PvdD)
Aflevering 4: Gert-Jan Segers (CU)
Aflevering 5: Lillian Marijnisse (SP)
Aflevering 6: Lilliane Ploumen (PvdA)
Aflevering 7: Jesse klaver (GL)
Aflevering 8: Sigrid Kaag (D66)
Aflevering 9: Wopke Hoekstra (CDA)
Aflevering 10: Geert Wilders (PVV)

Ingelijst, elke werkdag van maandag 22 februari t/m vrijdag 5 maart direct na het late NOS Journaal bij KRO-NCRV op NPO 1.

Ruud en Esther Ouwehand
Ruud en Esther Ouwehand in het atelier
Ruud en Jesse Klaver
Ruud en Jesse Klaver in het atelier

Meer Ruud de Wild?

We bundelen voor jou de beste artikelen over de programma's van de KRO-NCRV presentator.

Ik ben benieuwd