Flexe Gasten

Een komische jeugddrama webserie waarin de drie nerds Steef (Jay Pothof), Lucas (Lars Nieuwenhuis) en Oscar (Harvey Elgood) op de eerste dag van het nieuwe schooljaar direct weer het doelwit zijn van allerlei pesterijen en vernederende acties.

Waren ze maar populair, dan zouden de meiden niet met zo'n enorme boog om ze heen lopen en werd hun lunch niet elke dag afgepakt. Maar hoe zouden ze dat ooit kunnen worden? Als de jongens beseffen dat alle populaire jongens iets met sport of met muziek doen, komt Steef op een idee: wat als ze een hiphop groep oprichten? Hij heeft altijd al muziek willen maken en als er iets hot is dan is het hiphop wel. Lucas en Oscar zijn sceptisch, moet je niet cool en muzikaal zijn om hiphop te maken? Al snel beseffen ze dat ze weinig te verliezen hebben. Misschien is dit wel hun enige kans om zonder kleerscheuren de middelbare school door te komen?

De jongens richten een hiphop groep op met de naam Flexe Gasten en schakelen de hulp in van muziekleraar Stanley (Edson Da Graça). In de serie volgen we Steef, Lucas en Oscar op hun weg naar hun zo gehoopte succes! Dat levert een aaneenschakeling van ongemakkelijke gebeurtenissen op; van het eerste optreden dat volledig misgaat en het maken van verkeerde kledingkeuzes, tot opgepakt worden door de politie tijdens het maken van hun videoclip. Toch geven de jongens niet op!

Nerd of een populaire gast?

Rapper Bruno Prent (bekend van de jeugdserie SpangaS en De Slet van 6 VWO) heeft als schrijver en maker twee tracks gecreëerd voor de Flexe Gasten. Dit heeft hij gedaan op producties van producer Holy Wine. Daarnaast is Bruno ook betrokken geweest bij het schrijven van andere rapteksten in de serie zoals de freestyles en disstracks, en het begeleiden van de drie hoofdrolspelers met hun raps op de set.

Flexe Gasten, vanaf vrijdag 6 november om 15.00 uur op het NPO Zapp YouTube kanaal.