Kruispunt Zomerduik

Deze zomer neemt Kruispunt een zomerduik in haar rijke tv-archief. Een greep uit een aantal memorabele afleveringen. Duik je mee?

Frans Bauer Het leven gaat niet over rozen

Vrienden en collega's prijzen zijn grote hart, en hij is een voorbeeld voor kinderen die in een rotsituatie opgroeien. Wat drijft de koning van het levenslied?

Bekijk de hele aflevering

Denkend aan Holland

Een bezoek in Canada bij de eerste generatie naoorlogse emigranten. Hoe denken ze op hun oude dag terug aan Nederland? Over een nieuw leven beginnen in een onbekend land.

Bekijk de hele aflevering

Zuster Leona

Zuster Leona uit Maastricht viert haar 105e verjaardag. Daarmee is ze de oudste non in haar klooster Onder de Bogen. Iedere zomer walst ze met André Rieu op het Vrijthof. 

Bekijk de hele aflevering

Pater Jan van Kilsdonk 

Legendarisch in de Amsterdamse studentenwereld, hield pleidooien tegen het celibaat en voor de vrouw in het priesterambt en noemde homoseksualiteit  “een vondst van de Schepper.”

Bekijk de hele aflevering

Wim Sonneveld

De plotselinge dood van Wim Sonneveld ging in 1975 als een schok door heel Nederland. De populaire cabaretier werd maar 56 jaar oud. Een portret over de cabaretier, zanger en acteur.

Bekijk de hele aflevering

Niet zonder ons Ramses Shaffy Huis

Voor kunstenaars op leeftijd is er nu een plek waar ze samen oud kunnen worden. In het Ramses Shaffy-huis in Amsterdam leven ze met jonge kunstenaars en zo blijven ze midden in het leven staan. 

Bekijk de hele aflevering

Het Danspaleis

DJ Suna Duijf, kreeg ooit het verzoek om te draaien op een feest van een 75-jarige. Het begin van Het Danspaleis, een stichting die dansmiddagen verzorgt voor ouderen.

Bekijk de hele aflevering

De andere kant van Henk Schiffmacher

De tatoeageartiest was zijn tijd ver vooruit: waar de tatoeage nu bijna genormaliseerd is, werd Henk in de jaren 80 als pionier gezien met zijn eigen tattooshop.

Bekijk de hele aflevering

Raad de Heilige

Er zijn vele heiligen: van Maria Magdalena tot de Nederlandse Titus Brandsma. KRO-NCRV katholiek licht deze heiligen regelmatig uit. Hoe goed heb jij opgelet? Raad de heilige!

raad_de_heilige_3