Margriet presenteert: Mensen met M

Vier duo’s, vier avonden, één presentator. In de week van Kerst nodigt Margriet van der Linden in het programma Mensen met M prominente Nederlanders uit die elk op hun eigen manier kleur hebben gegeven aan het afgelopen jaar. Op een mooie locatie gaan de gasten in duo’s uitgebreid in gesprek met Margriet en met elkaar. Zullen de gasten, die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben, ervaren dat er toch raakvlakken zijn?

Het eerste duo bestaat uit vice-premier Carola Schouten en fotograaf Erwin Olaf. Carola Schouten stond door de acties van de boeren in het middelpunt van de belangstelling en Erwin Olaf werd dit jaar op zijn zestigste verjaardag geridderd in de Orde van de Nederlandse Leeuw vanwege zijn toonaangevende foto’s en zijn inzet voor de LHBTIQ+-gemeenschap.

Actrice Halina Reijn maakte dit jaar haar alom geprezen regiedebuut met de speelfilm Instinct, de Nederlandse inzending voor de Oscars. Advocaat Inez Weski legde dit jaar de verdediging neer van Ridouan T., het voortvluchtige kopstuk van de ‘mocro-maffia’.

Forum voor Democratievoorman Thierry Baudet, die na de monsterzege bij de laatste verkiezingen ook de eerste barsten in zijn partij moest incasseren, vormt een duo met Angela de Jong, de veelgelezen en gevreesde tv-recensent die met haar columns ook dit jaar weer veel opzien baarde.

Singer-songwriter Duncan Laurence, die na de winst van het Eurovisie Songfestival bezig is om Europa te veroveren gaat in gesprek met Laura H., het kalifaatmeisje uit Zoetermeer. Haar verhaal hield heel Nederland in zijn greep en zij probeert dit jaar haar leven weer op de rails te krijgen.

Margriet van der Linden: “In mijn dagelijkse talkshow M bespreek ik met veel plezier het nieuws van de dag met verschillende gasten. Ik verheug me erop om nu in gesprek te kunnen gaan met mensen die 2019 gezicht gaven. De periode rond kerst en oud en nieuw is voor de meeste mensen een tijd waarin we elkaar opzoeken en het jaar met elkaar doornemen. In Mensen met M doe ik dat ook. Stikstofcrisis, Eurovisie Songfestival, verkiezingen, showbizzrellen, liquidaties, Syriëgangers, maar hoe verhoudt het persoonlijke zich tot deze grote en kleine gebeurtenissen in ons land en de rest van de wereld?”

Mensen met M

Maandag 23 december om 23.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Dinsdag 24 december om 22.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Woensdag 25 december om 22.35 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

Donderdag 26 december om 22.45 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.