Nationale Kerstavond geeft gelegenheid voor een gemeenschappelijke kerstviering

Nu vanwege de strenge lockdownregels de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft besloten geen publieke vieringen in de rooms-katholieke kerken te organiseren, bieden wij de gelegenheid om donderdagavond 24 december kerstavond gezamenlijk te vieren. In een live uitzending vanuit de Domkerk in Utrecht vertelt Johnny de Mol het aloude kerstverhaal in een hedendaagse vorm. Met bijzondere kerstliedjes van Simone Kleinsma, Edsilia Rombley, de 3J’s en een geweldig kerstkoor.

Directievoorzitter KRO-NCRV Peter Kuipers hoopt met deze live uitzending iedereen bij elkaar te brengen ondanks dat men niet fysiek bij elkaar kan komen in kerken of met families. “We hadden allemaal gehoopt dat deze lockdown niet nodig had moeten zijn, maar de realiteit is anders. Dit vergt veel van ons allemaal, zeker in een feestelijke decembermaand waarin we normaal gesproken graag bij elkaar willen zijn. Daarom wil KRO-NCRV, samen met de Protestantse Kerk en Kansfonds, kijkers een unieke gemeenschappelijke kerstbeleving geven waarbij Johnny de Mol een hele mooie invulling gaat geven aan De Nationale Kerstavond op 24 december. Johnny weet als geen ander een bijbels verhaal een hedendaags gezicht te geven en relevant te maken in de wereld van nu. Hij wordt aangevuld door een aantal van Nederlands beste artiesten als Edsilia Rombley, Simone Kleinsma, de 3J’s, Buddy Vedder, Samantha Steenwijk, Iris Hond en een geweldig kerstkoor. In deze vorm kunnen we een toegankelijke en hartverwarmende ‘meezingbeleving’ in de eigen huiskamers bieden. Zo kunnen we ook met Kerstavond toch samen zijn en laten we zien dat we er ook voor elkaar kunnen zijn op afstand.”

Rode draad van De Nationale Kerstavond is het bekende aloude kerstverhaal uit de Bijbel dat Johnny in een hele actuele en persoonlijke vertelling brengt. In zijn kerstvertelling deelt De Mol persoonlijke en maatschappelijke lichtpuntjes en vergelijkt hij de kribbe met zijn wieg en die van anderen. Johnny reist in zijn vertelling langs hoop, troost, dromen en beloftes die we koesteren voor het komend jaar. Muzikaal en emotioneel kracht bij gezet door de mooiste kerst- en popliedjes. 

De Nationale Kerstavond, donderdag 24 december 2020, 22.40 uur live bij KRO-NCRV op NPO 1.