Nieuwe web documentaire serie: The Private Eye

In Hollywood films spelen ze de hoofdrol, maar in Nederland hoor je er vrij weinig over: privédetectives. De nieuwe vierdelige web documentaire serie The Private Eye vertelt iedere week een waargebeurd verhaal over undercover acties tot zenuwslopende achtervolgingen. Krijg een kijkje in de onbekende wereld van privédetectives die wel eens dichterbij kan zijn dan je ooit hebt gedacht.  

In deze nieuwe YouTube-serie van Brandpunt+ vertellen verschillende Privédetectives over de zaak van hun leven. We spreken met ze over spraakmakende acties, de grenzen van de wet opzoeken en het ontmaskeren van grote criminelen netwerken. 

In de eerste aflevering reconstrueren we het verhaal van de 17-jarige Sam, het observatie subject privédetectives Dennis en Erik. Sam lijkt op het eerste oog een normale jongen: zit in VWO 5, houdt van gamen en buiten chillen met zijn vrienden. Al hebben zijn ouders het gevoel dat er iets aan de hand is. Ze zien hem weinig, cijfers op school gaan slecht en als ze het hem vragen krijgen ze “er is niks aan de hand” te horen. Ze besluiten privédetectives in te huren om hun zoon te laten schaduwen. Dennis en Erik volgen Sam een week lang en komen met een verrassende uitkomst. 

Naast The Private Eye komt KRO-NCRV vanaf 9 december ook met de 12-delige webdramaserie Locked Out. Deze high school-paranoia-thriller gaat over één van de belangrijkste thema’s van dit moment: hoe veilig zijn onze digitale geheimen? Vanaf woensdag 9 december wekelijks te volgen op NPO3.nl en op het YouTube kanaal van NPO 3.

De vierdelige serie The Private Eye wordt vanaf zondag 8 november wekelijks om 15.00 uur geplaatst op NPO3.nl en het YouTube-kanaal van NPO 3.