Olav van Kessel uit Haarlem winnaar Groot Dictee der Nederlandse Taal 2020

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal 2020 is gewonnen door Olav van Kessel uit Haarlem. Dat werd zojuist bekendgemaakt tijdens een live-uitzending op NPO Radio 1 in de zendtijd van het programma De Taalstaat. Van Kessel maakte twee fouten in de acht zinnen. Frits Spits presenteerde deze speciale corona-editie van het Groot Dictee waarbij tien prominenten en tien luisteraars van De Taalstaat het vanuit huis tegen elkaar opnamen.

Bij de prominenten maakte striptekenaar Jean-Marc van Tol de minste fouten. Met zeven fouten liet hij Kiki Schippers, Sheila Sitalsing, Jurgen van den Berg, Sylvana Simons, Domien Verschuuren, Koos Meinderts, Manon Uphoff, Catherine Keyl, Jean-Marc van Tol en Ronald Snijders achter zich.

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is sinds 2018 terug op NPO Radio 1. Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer las het Groot Dictee der Nederlandse Taal voor. Het dictee werd dit jaar opnieuw geschreven door schrijver en taalkundige Wim Daniëls en stond in het teken van corona.  

Het Groot Dictee der Nederlandse Taal is een gemeenschappelijk initiatief van Het Genootschap Onze Taal, De Taalstaat, productiebedrijf Men at Work én NPO Radio 1.