Op weg naar de Zapp Awards!

Zaterdagavond 28 januari is het zover: de 6e editie van de NPO Zapp Awards! Vanuit Studio 21 presenteren Britt Dekker en Klaas van Kruistum de spectaculaire liveshow die om 19:20 uur wordt uitgezonden op NPO Zapp.

Een vast onderdeel van de Zapp Awards is de ‘Veer in je reet Award’: een prijs van KRO-NCRV voor kinderen die belangeloos iets gedaan hebben om de wereld een stukje mooier te maken. Stemmen op de genomineerden voor de ‘Veer in je reet Award’ kan tot en met vrijdag 27 januari. Ook kunnen kinderen nog stemmen op hun ‘Favoriete Jeugdprogramma’. Dit kan tot in de liveshow op 28 januari. Stemmen kan via zappawards.nl en de Zapp-app.

Tijdens de liveshow op 28 januari treedt Zoë Tauran op die met Kris Kross Amsterdam een knaller van een hit scoorde met ‘Adrenaline’. Ook te zien zijn Claude, bekend van ‘Ladada (Mon Dernier Mot)’. Nikkie de Jager (NikkieTutorials), Jamai, Edson da Graça, Stefan Jurriens (StukTV), Gioia Parijs en Matheu Hinzen maken tevens hun opwachting en reiken een award uit.
 

Op weg naar de Zapp Awards

Voorafgaand aan de Zapp Awards crosten Zapp-presentatrices Marije Zuurveld en Nienke van Dijk, voor het programma Op weg naar de Zapp Awards, met hun felgroene stembus door het land. Ze verzamelden zoveel mogelijk stemmen om de Zapp Awards in Nederland op de kaart te zetten. Ze gingen langs bij winnaars van de Zapp Award voor ‘Favoriete Track NL 2022’: de Bankzitters. Ook doken ze in de kledingkast van TikTokker Jesse van Wieren en speelden een challenge om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Dat zorgde ervoor dat Nienke het doelwit werd van een messenwerpact in het circus. Het resultaat: meer dan 50.000 keer stemmen!

De Zapp Awards zijn 28 januari om 19.20 uur te zien op NPO Zapp. Op weg naar de Zapp Awards terugkijken.

Op weg naar de Zapp Awards