Opnamen nieuwe spannende misdaadserie Doodstil van start

In samenwerking met producent NL Film zijn we van start gegaan met de opnamen van de vierdelige miniserie Doodstil. Luther, vertolkt door Raymond Thiry, in Penoza de steun en toeverlaat van Carmen, krijgt zijn eigen serie. Andere hoofdrollen zijn weggelegd voor Sallie Harmsen, Martijn Lakemeier, Jonas Smulders, Joy Verberk, Denise Aznam en Ghislaine Pierie. Doodstil zal vanaf najaar 2020 te zien zijn op NPO 3.

We kennen Luther in Penoza als keihard en loyaal tot op het bot, maar hoe is hij die meedogenloze killer eigenlijk geworden? We ontmoeten hem in het heden waar hij in de onderwereld niet alleen wraak probeert te nemen op de moordenaar van zijn broer, maar waar hij ook worstelt met de demonen uit zijn verleden. Tegelijkertijd leren we de jonge vrolijke Luther uit de jaren 90 kennen die vol bravoure in de opbloeiende hasjhandel terechtkomt. Hij moet steeds harder vechten om zich staande te houden in een drugswereld die alsmaar meer verhardt.

Cast
Raymond Thiry (Luther), Sallie Harmsen (Puk), Martijn Lakemeier (jonge Luther), Jonas Smulders (Hans), Joy Verberk (Angela), Denise Aznam (jonge Dewi), Ghislaine Pierie (Dewi), Teun Kuilboer (Giebels), Minne Koolen (Benja) en Vincent van der Valk (Ramses).

Doodstil wordt geproduceerd door NL Film in samenwerking met KRO-NCRV. De regie is in handen van Willem Gerritsen en het scenario is geschreven door Philip Delmaar.