Podcast Bach van de Dag een miljoen keer beluisterd!

Sinds de start van de podcast Bach van de Dag is de dagelijkse podcast over Johann Sebastian Bach meer dan één miljoen keer beluisterd. Een mijlpaal: daarmee is het de meest succesvolle podcast die NPO Radio 4 tot nu toe maakte.

Programmamaker, conservatoriumdocent en Bachliefhebber Frank de Munnik bespreekt iedere dag op zijn eigen wijze het werk van Johann Sebastian Bach, en zijn eigen fascinatie voor de componist. In de podcast zijn dan ook regelmatig bijzondere historische opnamen te horen, naast werk van Bach in bijzondere variaties. Denk bijvoorbeeld aan arrangementen die Bach en de Beatles naadloos in elkaar laten overvloeien. Of Bach gespeeld op het ‘lautenwerck’. Een klavecimbel met een soort ‘hangbuik’ oftewel een luit in de vorm van een klavecimbel.

Nog één week te gaan, en dan scheurt Frank de Munnik op 31 augustus het laatste blaadje af van de muzikale scheurkalender die hij in september 2019 begon. Frank denkt intussen na over een nieuwe, dagelijkse podcast over klassieke muziek.

De Bach van de Dag, door Frank de Munnik, een dagelijkse podcast over Bach, ga naar nporadio4.nl/podcasts of luister via je eigen favoriete podcast-platform.