Podcast Staverman Stand-up vanaf nu te beluisteren

De nieuwe podcastserie Staverman Stand-up van NPO Radio 2-DJ Gijs Staverman is vanaf nu via de bekende podcastapps te beluisteren.

In de achtdelige serie Staverman Stand-up gaat Gijs elke aflevering aan de hand van een aantal gebeurtenissen door het leven van de cabaretier. In elke fase staat een door de comedian gekozen cabaretfragment centraal. In Staverman Stand-up gaat het onder meer over hoe de gast is gekomen op de plek waar hij/zij nu staat. Wie was de inspiratiebron? Wat is de eerste cabaretherinnering? Tegen welke collega’s kijken ze nu nog op? En kun je élke grap maken of ligt er een grens? In de eerste podcast staat Martijn Koning centraal. Later spreekt Gijs Staverman onder meer met Tineke Schouten, Youp van ’t Hek, Rayen Panday en Bert Visscher.

Gijs Staverman: “In Gijs 2.0 laat ik elke dag comedyfragmenten horen. Daarom werd ik steeds nieuwsgieriger naar waar de comedians zélf om moeten lachen en wie of wat hen inspireert. Als ik in het theater zit, ben ik altijd vol bewondering. Hoe krijgen ze het toch voor elkaar een hele zaal te laten lachen? Hoe doen ze dat, waar halen ze hun inspiratie vandaan?”

Gijs Staverman

Ik werd steeds nieuwsgieriger naar waar de comedians zélf om moeten lachen en wie of wat hen inspireert.

Martijn Koning vertelt daar zelf onder meer dit over in de podcast: “Ik voel me vereerd dat ik je eerste gast mag zijn. Jij hebt altijd een liefde gehad voor stand-up. Dus ik vind dat ontzettend leuk.” En: “Als je iemand aan het lachen wil maken, dan moet je elke grap kunnen maken. Je moet niet grappen maken om te kwetsen.”

In Staverman Stand-up passeren bekende én onbekende cabaretfragmenten de revue.Van de klassieke momenten tot fragmenten van nieuw talent.

Staverman Stand-up, wekelijks op vrijdag een nieuwe podcast in de bekende podcastapps en via de website van NPO Radio 2. Het radioprogramma Gijs 2.0 is elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur te horen op NPO Radio 2.