Podcastserie BinnensteBuiten: Het geluid van Marker Wadden

Het programma BinnensteBuiten presenteert dit najaar een nieuwe podcastserie: Het geluid van de Nederlandse natuur. Met deze maand: het thema Het geluid van Marker Wadden, te beluisteren vanaf woensdag 18 november om 09.00 uur.

In het Markermeer, een uurtje varen met de boot vanaf Lelystad, ligt Marker Wadden. Een uniek natuurgebied én vogelparadijs dat beheerd wordt door Natuurmonumenten. BinnensteBuiten-expert, vogelaar en ecoloog Camilla Dreef kent Marker Wadden op haar duimpje en neemt je mee op een bijzondere audioreis. Ze laat je genieten van het geroep, getsjilp en gekrijs van onder andere baardmannen, kokmeeuwen, karekiet en visdiefjes. De wind, het klotsende water en vogels zorgen voor een uitzonderlijke ervaring, want het is nooit stil op Marker Wadden.

De BinnensteBuiten podcast is een unieke 3D audio-ervaring die je de Nederlandse natuur van dichtbij laat ervaren. Het geluid van natuur en dieren brengt je tot rust en is een échte zen-ervaring.

De podcastserie is een samenwerkingsverband met het Bartiméus Fonds. Het Bartiméus Fonds zet zich in voor een inclusieve samenleving, waarin mensen met een visuele beperking voluit kunnen meedoen en het leven kunnen leiden dat bij hen past. Mensen die slechtziend of blind zijn komen vaak minder makkelijk in de natuur en missen daardoor unieke ervaringen als een vogelconcert, het geluid van een boerderij, kwakende kikkers of regen. Middels deze unieke innovatieve geluidstechnieken kunnen zij toch de natuur ervaren en er verbinding mee maken. KRO-NCRV vindt het belangrijk om ook voor deze groep een verschil te maken.

De podcast is te beluisteren via BinnnensteBuiten.tv, iTunes, Google Play, Spotify en Stitcher.

  • 18 november: Het geluid van de Markerwadden,
  • 16 december: Het geluid van de regen.