Spraakgestuurd spel

Speel de spraakgestuurde quiz van De slimste mens en daag je geliefde, familie of huisgenoten uit in de veilige omgeving van je huis! Start de quiz door tegen je Google Home of Google Assistent te zeggen: 'Praat met De slimste mens!'

 

Ben jij de slimste?

Kom erachter in maar 10 minuten, want De slimste mens speel je nu ook met je stem! Geef je antwoord en Maarten van Rossem vertelt je persoonlijk wat hij ervan vindt. Probeer het en ervaar het: start nu je voice assistant op en begin met spelen. Onderaan deze pagina vind je het complete stappenplan.

 

Wat kun je ermee?

Het spel is te spelen met z'n tweeën, maar je kunt het ook in twee teams tegen elkaar opnemen. De quiz bestaat uit 3 rondes die je tegen elkaar speelt met je Google Assistent of Google Home. In totaal duurt de quiz ongeveer 10 minuten.

spraakgestuurd spel slimste mens
De slimste mens stappenplan
29 s
Deze video op je eigen site plaatsen

De slimste mens speel je nu ook met je stem! In dit stappenplan krijg je meer uitleg hoe je de quiz zelf kunt gaan spelen.

Stappenplan

Start je voice assistent

Heb je geen Google home? Download dan gratis Google Assistant op je smartphone. Zeg tegen je voice assistent: 'Hey Google, praat met de slimste mens!'

Ronde 1: Associatie-ronde
Elke speler krijgt drie keer drie verbanden te horen. Je hoort bijvoorbeeld: Julie Andrews, Disneyfilm, paraplu. Dan is het goede antwoord Mary Poppins. Deze ronde is typisch voor De slimste mens en gaat om associatief kunnen denken.

Ronde 2: 369-ronde
In de 369-ronde krijgt elke speler 9 open vragen achter elkaar. Dit zijn de meest uiteenlopende vragen.

Ronde 3: Het collectieve geheugen
In deze ronde krijgen de spelers een geluidsfragment of bekende quote te horen. Denk aan film quotes, historische figuren, bekende personen of muzieknummers.