The Passion staat komend jaar in het teken van het thema Ik ben er voor jou. KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet op donderdag 1 april 2021 live verslag van de processie, die een nieuwe opzet krijgt. Want de processie met het iconische lichtgevende kruis trekt niet alleen door gaststad Roermond op Witte Donderdag, maar in de 40 dagen voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland.  

#Ikbenervoorjou, een betekenisvolle belofte voor ons allemaal 

“Dit thema sluit naadloos aan bij waar wij als omroep voor staan”, aldus KRO-NCRV directievoorzitter Peter Kuipers. “Tweeduizend jaar geleden was het Jezus die deze oproep deed: om er te zijn voor elkaar. Een belofte die nog altijd van grote betekenis is voor ons allemaal. En juist in de afgelopen coronaperiode vol onzekerheid en verwarring hebben deze vijf woorden nog meer waarde gekregen. Want in deze coronacrisis laten we echt zien wat we voor elkaar kunnen betekenen. Hoe we naar elkaar omkijken en wat we als mens kunnen doen om voor elkaar het verschil te maken.” 

Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?

Anita Witzier

KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier doet tijdens The Passion live verslag van de processie nieuwe stijl. De processie met het iconische lichtgevende kruis trekt niet alleen door gaststad Roermond op Witte Donderdag, maar gedurende The Passion 40daagse voorafgaand aan The Passion ook door heel Nederland naar kerken en pleinen. De Protestantse Kerk in Nederland organiseert in deze 40daagse samen met lokale kerken door het hele land laagdrempelige The Passion-wakes en intieme (coronaproof) concerten. 

Anita Witzier: “Op verschillende plekken in ons land stel ik de vraag “Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?” en doe ik verslag van mijn bijzondere ontmoetingen en de indrukwekkende persoonlijke verhalen. De paasvertelling is voor mij een verhaal over vriendschap en vertrouwen, maar het is vooral een hoopgevend verhaal voor ons allemaal.” 

In voorgaande jaren was The Passion te zien in onder andere Rotterdam, Leeuwarden, Enschede en Amersfoort. In april van dit jaar werd de paasvertelling ten gevolge van de coronamaatregelen uitgezonden vanuit het Mediapark in Hilversum met Johnny de Mol als verteller en trok het live-programma op NPO 1 2,9 miljoen kijkers. The Passion 2021 wordt, met steun van de Protestantse Kerk in Nederland en Kansfonds, uitgezonden op Witte Donderdag 1 april om 20.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.