Usain Bolt te gast in nieuw seizoen College Tour

Niemand liep ooit sneller dan de Jamaicaanse sprintlegende. Op drie opeenvolgende Olympische Spelen won hij een gouden medaille. Na een indrukwekkende sportcarrière zet hij zich nu in voor kansarme jongeren wereldwijd. KRO-NCRV maakt met de lightning Bolt de eerste naam van het nieuwe seizoen van College Tour bekend. Op zondag 16 oktober start de zesdelige serie met presentator Twan Huys bij KRO-NCRV op NPO 2. 

Redder van de atletiek

Usain Bolt houdt het wereldrecord vast op de 100 en 200 meter en de 4 x 100 meter estafette voor zijn thuisland Jamaica. Met zijn lengte van twee meter is hij een indrukwekkende verschijning. Zijn unieke pose, waarin hij met zijn armen een pijl afschiet richting de hemel, is Bolt’s handelsmerk. Vele anderen, van Barack Obama tot Harry, hertog van Sussex, lieten zich in dezelfde houding fotograferen. Daarnaast staat Usain Bolt bekend als de redder van de atletiek. Als Bolt op het toneel verschijnt, stromen de sportstadions weer vol. Na een hele korte voetbalcarrière gaat Bolt in 2017 met sportpensioen. Hij richt zich nu onder andere op zijn eigen stichting, die kansarme jongeren een rijkere toekomst biedt.   

Alle kaarten voor de opnames met Usain bolt op woensdag 21 september zijn inmiddels uitverkocht. Houd de KRO-NCRV website en de social media kanalen van College Tour in de gaten voor eventuele last minute kaarten.

College Tour, vanaf 16 oktober om 20:30 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.