Wat hebben deze vrouwen met elkaar gemeen?

Benieuwd? We zetten voor jou de eerste vijf afleveringen op een rij.

Aflevering 1

Als klein meisje voetbalde Lieke in veel te grote T-shirts mee met haar broers. Ze zat in een jongensteams en speelde altijd met groot gemak alle andere voetballers van het veld. Ze was een supertalent! In 2017 stond ze met de Oranje Leeuwinnen op het EK. Dat zou alles veranderen: niet alleen in Liekes leven, maar ook in Nederland.

Voorgelezen door actrice, presentatrice en zangeres Dzifa Kusenuh:
Ze is acteur, presentator en zanger! Misschien ken je haar wel van Checkpoint of andere televisieprogramma’s. Sinds vorig jaar is ze de nieuwe presentator van 3 op Reis en is ze kandidaat geweest in De Slimste Mens.  Als klein meisje zong Dzifa al in een kinderkoor, en is nooit gestopt met dromen over zingen en optreden. 

Aflevering 2

Hoe word je de grootste kinderboekenschrijver die ons land ooit heeft gekend? Nou, je begint door stiekem in de kerktoren te klimmen als je vader beneden staat te prediken. Annie MG Schmidt deed haar hele leven lekker alles anders - en vond altijd dat kinderen vooral niet te veel moesten luisteren naar volwassenen. Haar boeken zijn zelfs nu nog heel populair. 

Voorgelezen door dichteres Lisette Ma Neza.
Lisette is dichter en spreker. Ze vertelt zelf net als Annie ook graag verhalen. Deze verhalen spelen zich alleen niet in een fantasiewereld af, maar in de echte wereld om ons heen. Ze vindt het belangrijk om veel te praten over gender, liefde en haat, dekolonisatie en de black-lives. Deze onderwerpen verwerkt ze in gedichten, films en muziek. 

Aflevering 3

Zie je dat kleine meisje dat daar voor de spiegel staat te zingen in haar haarborstel? Dat meisje wordt de populairste vrouwelijke zanger van Nederland! Maar dat duurt nog wel een paar jaar. Eerst krijgt Tabitha het nog behoorlijk voor de kiezen. Luister je mee? 

Voorgelezen door actrice en zangeres Bente Fokkens:
Ze is bekend van haar rollen in de films ‘Kappen!’ en ‘Misfit’. Bente zingt net als Tabitha ook graag, en deed in 2015 mee aan The Voice Kids. Ze stopt haar gevoelens en ervaringen in haar muziek. Afgelopen jaar bracht ze zelfgeschreven nummers uit zoals ‘Mama’ en ‘Ken je mij’.

Aflevering 4

Noraly Beyer wist het meteen toen ze voor het eerst op de nieuwslezersstoel van het journaal in Suriname zat: dit was de plek waar ze zijn moest! Ze zou daarna meer dan 20 jaar het NOS Journaal in Nederland presenteren. Maar hoe kwam ze daar nou terecht? En wat hebben haar voorouders, die tot slaaf gemaakten waren, daarmee te maken? 

Voorgelezen door presentatrice en actrice Sosha Duysker:
Net als Noraly Beyer is Sosha presentator op televisie. Ze presenteert programma’s zoals ‘Het Klokhuis’ en ‘ZappLive

Aflevering 5

Hoe is het om met een geheim te leven? Nikkie de Jager heeft op YouTube miljoenen fans van over de hele wereld die helemaal gek zijn op haar make up-tutorials en met haar video’s maakt ze heel veel mensen blij. Maar in 2020 zegt ineens iemand dat hij haar geheim kent en dat hij dat aan iedereen gaat vertellen. Wat moet Nikkie nu doen? 

Voorgelezen door presentatrice en zangeres Rowan Blijd: 
Ze is veel zich bezig met online media, female leadership en lifestyle. Je kan haar kennen van het Youtube programma Spot on (voorheen YoMo)!

 

Aflevering 6

Cabaretier Sanne Wallis de Vries vertelt het verhaal van een meisje dat de zon wilde vangen als hij in Marokko onder gaat. Khadija Arib rent zo hard, maar het lukt haar niet om hem te pakken te krijgen. Als ze niet hoe ze het moet aanpakken, luistert ze naar haar hart. En aan dat antwoord houdt ze zich haar hele leven vast. En wat haar hart haar vertelt? Je hoort het in ‘Sterke Verhalen van Super Meiden’!

Voorgelezen door Sanne Wallis de Vries:
Sanne Wallis de Vries studeerde net als Khadija Arib heel hard. Ze heeft na haar middelbare school drie universitaire studies gevolgd, om vervolgens het te gaan maken in de toneelwereld. Doorpakken, opstaan voor jezelf en doorpraten als iemand je onderbreekt is wat beiden erg goed begrijpen.

Script: Sabrina Sugiarto Spelregie: Heleen Hummelen Productie: Lieneke van Dijk Montage: Jelmer Lelieveld.

Benieuwd?

Beluister hier de afleveringen!

Fan van vrouwen?

Spot On, hét platform van KRO-NCRV voor en door vrouwen.

Ik wil meer lezen