Dat het programma Boer zoekt vrouw op veel fronten succesvol is, blijkt wel uit de cijfers. Sinds 2004 zijn 103 boeren gevolgd in hun zoektocht naar de liefde en hebben 85 van hen een vaste relatie. Deze boeren hebben inmiddels voor heel wat nageslacht gezorgd: maar liefst 90 kinderen zijn er geboren. In Boer zoekt vrouw: 90 spruiten special bezoekt Yvon Jaspers een aantal van hen.

Toen Boer zoekt vrouw bijna 17 jaar geleden voor het eerst op tv was, had niemand dit gigantische aantal kinderen kunnen bevroeden. Yvon Jaspers: “Tijdens de opnames van het eerste seizoen Boer zoekt vrouw was ik zwanger. Mijn dochter Keesje is 15 en Guus, de eerste Boer zoekt vrouw-baby, wordt dit jaar 14. Haar hele leven presenteer ik BzV en haar hele leven hoort zij over relaties, huwelijken en geboortes. Over hoe Boer zoekt vrouw het leven van zoveel mensen positief heeft beïnvloed. Als ik echt stil sta bij het feit dat er 90 kinderen op de wereld zijn gekomen omdat papa en mama elkaar dankzij het programma hebben leren kennen, is dat bijna niet te bevatten. Laatst werden er in één week vier meisjes geboren en dan betrap ik mezelf erop dat ik me stiekem toch iedere keer een beetje tante voel, haha!”

In Boer zoekt Vrouw: 90 spruiten special gaat Yvon onder meer op bezoek bij de boer die slechts twee brieven kreeg: boer Gert-Jan uit seizoen 8. Hij is dolgelukkig met Judith en ze hebben in 2017 zoontje Steff mogen verwelkomen. Yvon gaat ook naar boer Tom die in hetzelfde jaar een recordaantal van 1808 brieven kreeg en al jaren gelukkig is met Marieke. Zij zijn de trotse ouders van zoontje Moos. Verder zien we boer Wietse uit het vierde seizoen terug, hij kreeg met Neeltje drie kinderen. Yvon bezoekt ook twee grote gezinnen: boer Henk uit seizoen zes die met Fiona vier kinderen heeft en boer Hans (seizoen 4) die met Audrey in januari zijn vierde kindje kreeg. En natuurlijk gaat Yvon op kraamvisite bij boerin Steffi en Roel die Yvon hebben vernoemd in de namen van hun dochtertje Sterre Yvon Madelon.

Hoe hebben de kinderen de levens van de boeren veranderd? Hoe ervaren ze de verantwoordelijkheid om voor kinderen te zorgen? Zorgt het leven op de boerderij ook echt voor de gedroomde jeugd? En is het vanzelfsprekend dat het kroost ooit de boerderij overneemt of is de werkelijkheid weerbarstiger?

Boer zoekt Vrouw: 90 spruiten special, zondag 11 april, 20.25 uur bij KRO-NCRV op NPO 1

Fotocredits: Linelle Deunk

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van Boer zoekt vrouw?

Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief.