Behoefte aan verstilling, inspiratie én een stevige portie lichaamsbeweging? Ga pelgrimeren!

Hedendaags pelgrimeren doe je op de Walk of Wisdom, die begint in Nijmegen. Deze 136 kilometer lange pelgrimsroute voert je mee over bijzondere paden. De wandeling is voor iedereen de moeite waard, dus pelgrimeer mee!

Natuur én kunst

De Walk of Wisdom is opgezet vanuit liefde voor de natuur. De natuur biedt troost, rust én is een grote bron van inspiratie en levenskracht. Het begin- en eindpunt van de Walk of Wisdom is de 750 jaar oude Stevenskerk in Nijmegen. Vervolgens voert de tocht je door twee landen, drie provincies en elf plaatsen. De prachtige natuur, de verrassende kunstwerken die je onderweg tegenkomt en de mooie plaatsen die je passeert geven je inspiratie en ruimte om weer tot jezelf te komen.  

Waarom zou jij pelgrimeren?

Wandelen is natuurlijk goed voor je lichaam. Het zorgt ervoor dat je je lekker en fit voelt in je lijf. Maar ook voor je geest is het heel goed: het zorgt ervoor dat je je gedachten en emoties beter kunt verwerken en meer rust krijgt in je hoofd. Daarnaast heb je tijdens het wandelen veel minder prikkels om je heen, wat ook rust geeft. Je zintuigen ervaren opeens een oase van natuur en stilte. Zo kan pelgrimeren jou ook ruimte bieden voor reflectie en meditatie.

Leer jezelf kennen

In Zin in morgen wandelt Kim-Lian met Jillis Slingerland een stukje van de Walk of Wisdom. Jillis, op Instagram bekend als the Dutch Pilgrim, liep op 27-jarige leeftijd de bekende pelgrimstocht naar Santiago de Compostela. Vele tochten volgden, en sindsdien moedigt hij anderen aan om ook op pad te gaan: 'Na iedere wandeling heb ik het gevoel mijzelf beter te leren kennen en keer ik zelfverzekerder terug. Het gevoel na zo een wandeling is te gek, het is bijna verslavend. Dat wil je nog een keer. Je bouwt zo een zelfvertrouwen op in jezelf en je lijf, dat je daarna denkt alles aan te kunnen.'

Zin in morgen
1 min 23 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Kim-Lian van der Meij loopt samen met 'The Dutch Pilgrim' Jillis de 'Walk of freedom'.

Zelf de Walk of Wisdom lopen?

Goed idee! Meer informatie vind je op de website van Walk of Wisdom!

Kim Lian

Meer inspirerende verhalen?

Schrijf je dan in voor de KRO-NCRV inspiratienieuwsbrief!

Kim-Lian speelt de fluit