Mediteren kan je veel brengen. Niet alleen helpt het je om tot rust te komen, het brengt je ook meer in balans en geeft je inzicht in wie je bent en wat je wilt. Wilfred Kemp heeft deze afspeellijst samengesteld waarop je goed kan mediteren. 

Luister hier naar de afspeellijst

Deze browser wordt door Spotify helaas niet ondersteund. Probeer het in een andere browser of download Spotify voor desktop.

Dit zijn drie tips voor het beginnen met mediteren:

Zoek een prettige houding

Kies bijvoorbeeld de kleermakerszit. Belangrijk bij een zittende houding is dat je rug recht is, je hoofd blijft in lijn met je rug. 

Focus op je ademhaling

Vervolgens concentreer je je op je ademhaling. Adem rustig in en uit. Als je inademt gaat je buik naar buiten in plaats van naar binnen. Dit is de juiste manier van ademhalen die veel effect heeft op je algehele gesteldheid. 

Blijf proberen en oordeel niet

In het begin kunnen de gedachten door je hoofd dwarrelen. Raak niet ontmoedigd wanneer je het gevoel hebt dat je niet kunt stoppen met denken. De kracht van mediteren is om gedachten te laten komen en gaan en je te concentreren op je ademhaling. Geef het tijd en na een tijdje merk je dat je beter kunt mediteren. 

Meer over dit onderwerp?

Wij bundelen voor jou de mooiste verhalen over persoonlijke groei.