Keuringsdienst van waarde

Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van Keuringsdienst van waarde nemen de telefoon ter hand en onderzoeken de etiquette van de etiketten, consumeren gulzig reclamespotjes, en zijn nieuwsgierig naar het doodgewone.

Kijk afleveringen terug

Waarom je niet altijd weet waar je vlees vandaan komt

Een biefstuk voor op de barbecue of gemarineerde kippenreepjes voor op brood. Op de ene vleesverpakking is de herkomst van het product makkelijk te vinden; op de ander is het nergens te bekennen. Hoe komt dat zo?

Biefstuk

Sluit je aan bij KRO-NCRV

Leer jij veel feitjes van Keuringsdienst van waarde? Steun KRO-NCRV zodat wij meer mooie programma's voor je kunnen blijven maken.

Makers

Marijn Frank

Marijn Frank

'Het is een eer om een ijzersterk team te versterken, en mee te werken aan het blootleggen van misstanden en kwesties die nu spelen in de samenleving.'
Maarten Remmers

Maarten Remmers

'Ik vind het zo mooi om in mijn werk dingen bloot te leggen die we heel normaal vinden, maar waar je eigenlijk geen weet van hebt van hoe het echt werkt.'
Sosha Duysker poseert voor een oranje achtergrond en kijkt schuin omhoog

Sosha Duysker

'Wat ik het allerfijnste vind aan KRO-NCRV is dat er heel veel jonge, bevlogen mensen werken die mij inspireren. Daarnaast zet deze omroep zich echt in voor een betere wereld. Iets wat ik zelf ook heel belangrijk vind.'
teun van de keuken

Teun van de Keuken

'Het begint altijd bij nieuwsgierigheid. Ik wil weten hoe het zit. Als ik iets zie wat niet klopt, vind ik natuurlijk ook dat het niet deugt.’
Pieter Hulst

Pieter Hulst

Pieter Hulst is verslaggever bij het programma Keuringsdienst van waarde.