Keuringsdienst van waarde
Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen? De verslaggevers van de Keuringsdienst nemen de telefoon ter hand en duiken in de wondere wereld van ons voedsel.
Maandag om 21.30 uur bij KRO-NCVR op NPO 1.
Vanaf 2026 op vrijdagen te zien.
Pistache
Keuringsdienst van waarde viert 500 afleveringen met taart. Geen saaie slagroomschnitte, maar eentje die knalgroen te koop loopt met pistache. Want wie vandaag hip hoera wil zeggen, koopt pistache. Vroeger enkel goed voor wie bij de borrel of voor de buis wat te doen wilde hebben. Nu overal en nergens in verwerkt. Er is pistache crème en pistachechocola. Pistachecake en pistachegebak. De één nog groener dan de ander. Maar waar komt al die pistache ineens vandaan? De Keuringsdienst maakt een feestelijke aflevering over pistache en stuit op nep.
Maandag 22 december om 21.30 uur op NPO 1.
Van de makers van Keuringsdienst van waarde: Alles op tafel
Het recept: een kleurrijke kas met een keuken, gastvrouw Marijn Frank, chef-kok Ramon Brugman én een boodschappentas vol vragen. Samen met verslaggevers Anna Gimbrère en Maarten Remmers wordt in Alles op tafel de werkelijkheid achter ons dagelijks voedsel ontrafeld.
Heb jij een vraag voor de Keuringsdienst?
Heb jij een vraag voor ons? Stel 'm hieronder en wie weet zoeken we het voor je uit.
Meer van Keuringsdienst van waarde weten?
Schrijf in je voor de nieuwsbrief Groener eten & leven. Al duizenden mensen gingen je voor!
Alle artikelen van Keuringsdienst van waarde
Zonder jouw steun geen Keuringsdienst van waarde
Kijk jij ook graag naar Keuringsdienst van waarde, BinnensteBuiten of Pointer? Deze prachtige programma’s kunnen we alleen blijven maken met jouw hulp. Word daarom vandaag nog lid van KRO-NCRV.