Marijn Frank

Marijn is presentatrice, documentairemaakster en een van de verslaggevers van de Keuringsdienst van Waarde. Eerder presenteerde ze programma’s als De Rekenkamer, Het Beloofde Land, De Prijsvechter en DocTalks IDFA Special.

Naast dat Marijn presenteert, maakt ze ook documentaires. In 2007 maakte ze de documentaire Pappa is weg en ik wilde nog wat vragen als afstudeerfilm voor de Nederlandse Film en Televisie Academie. De documentaire is een indringend portret van een familie die geobsedeerd zwijgt. In dit ontwapenende egodocument ging Marijn op zoek naar de identiteit van haar zwijgzame vader. Tijdens het Nederlands Film Festival in 2007 won ze met deze film de Tuschinski Film Award.

In 2012 maakte ze de jeugddocumentaire Bente’s Stem, die op vele internationale festivals werd vertoond waaronder het IDF). In 2015 verscheen Vleesverlangen. Hierin vraagt Marijn zich af of we massaal verslaafd zijn aan vlees. In de film gaat zij op zoek naar schokkende en grappige argumenten om tot een goede keuze te komen. En in 2017 verscheen Slagershart waarin Marijn de 13-jarige slagerszoon Wessel volgt. Hij twijfelt over zijn toekomst. Wil hij later werken met levende dieren of wordt hij slager, net als zijn vader en opa?

Gemaakte programma's