Ersin Kiris

Ersin Kiris is één van de presentatoren van Keuringsdienst van waarde. Het programma geeft inzicht in het productieproces van consumentenproducten en voedsel. Klopt het wat fabrikanten claimen en wat ze ons in reclames verkopen?

Ersin Kiris is geboren in 1978 in Den Haag. Voordat hij bij de KRO-NCRV begon, maakte hij in 2008 de documentaire De Tegenfilm, waarin hij de achtergrond van Geert Wilders onderzocht. Verder presenteerde hij de programma's Gonzo en Ersin in Wonderland.

Vanaf 2014 was Ersin Kiris één van de presentatoren van De Rekenkamer, een programma van de KRO dat onderzocht hoeveel een product daadwerkelijk kost. In 2016 maakte Ersin een reportage voor Brandpunt+, waarin hij in de wereld dook van vluchtelingenjagers. Ook presenteerde hij samen met Marlijn Weerdenburg Broodje Gezond, waarin ze op zoek gingen naar de zin en onzin over voeding en gezondheid. In 2022 presenteerde Ersin Kiris samen met Eva Cleven De Prijsknaller. Daarin onderzochten zij wat de schaduwkanten van de productie van goedkope producten zijn.

Gemaakte programma's