Stefan Stasse

Stefan Stasse is presentator van de radioprogramma’s De Staat Van Stasse op NPO Radio 2 en Goudmijn op NPO Radio 5. 

Op televisie is Stefan Stasse te zien als acteur. Ook doet hij veel stemmenwerk voor televisieprogramma's, waaronder voor het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.

Stefan Stasse wordt op 28 februari 1960 geboren in Amsterdam. Na zijn middelbare school wordt hij toegelaten aan de toneelschool in Maastricht. Daar studeert hij in 1984 af als docent drama.

Vanaf 1986 is Stefan werkzaam bij de KRO-NCRV op de afdeling radio. Hij wordt programmamaker bij de jeugdafdeling. Hij doet de regie van het programma Heksennest. Later presenteert hij programma’s zoals Popeye, Andere Koffie en Leidsekade Live. Vanaf 1995 is Stefan presentator van Goudmijn, vol muziek en herinnering, eerst op Radio 2 en tegenwoordig op Radio 5 Nostalgia.

Op 6 januari 1997 opent hij het Theater van het Sentiment op Radio 2, een tijdreis naar een kroondag uit het verleden. In 2007 won het KRO-radioprogramma Theater van het Sentiment, waarvoor Stefan Stasse en Marc Stakenburg de presentatie verzorgden, de Gouden RadioRing. Het Radio 2-programma werd in 2001 al bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.