Stefan Stasse

Stefan Stasse is presentator van de KRO-NCRV radioprogramma’s De Staat Van Stasse en Goudmijn. Op televisie is hij te zien als acteur, zoals in Toren C en doet hij veel stemmenwerk voor televisie, waaronder voor het KRO-NCRV programma BinnensteBuiten.

Stefan Stasse wordt op 28 februari 1960 geboren in onze hoofdstad. Na zijn middelbare school wordt hij toegelaten aan de toneelschool in Maastricht. Daar studeert hij in 1984 af als docent drama. Twee jaar later komt Stefan in dienst bij de KRO op de afdeling radio. Daar wordt hij programmamaker bij de jeugdafdeling. Hij doet de regie van het programma Heksennest. Later presenteert hij programma’s als Popeye, Andere Koffie en Leidsekade Live.

Vanaf 1995 is Stefan presentator van Goudmijn, vol muziek en herinnering, eerst op Radio 2 en tegenwoordig op Radio 5 Nostalgia. Op 6 januari 1997 opent hij het Theater van het Sentiment op Radio 2, een tijdreis naar een kroondag uit het verleden. In 1998 gaat het programma naar vier voorstellingen per week en dat blijft zo tot en met 29 augustus 2013. 

In 2007 won het KRO-radioprogramma Theater van het Sentiment, waarvoor Stefan Stasse en Marc Stakenburg de presentatie verzorgden, de Gouden RadioRing. Het Radio 2-programma werd in 2001 al bekroond met de Zilveren Reissmicrofoon.