Hartstikke handig, zo'n eierdoosje met zes, tien of zelfs twaalf eieren. Maar hoe weet je of je eieren na een paar weken nog goed zijn? Met deze tips uit Alles op tafel ben je er zó uit!
De watertest
Hoe je checkt of je eieren nog houdbaar zijn, doe je door een kom of glas te vullen met water. Leg hier vervolgens je eitje in.
- Ligt het eitje plat op de bodem? Dan is-ie hartstikke vers.
- Raakt het eitje met het puntje de onderkant aan? Je eitje is dan een paar weken oud en nog steeds prima te eten.
- Gaat het eitje drijven? Dan kun je 'm niet meer eten; je eitje is bedorven.
Nog een hack
In Alles op tafel legt chef Ramon Brugman nóg twee tips uit om te checken of je eitje vers is. Voor de eerste tip moet je je eitjes kapot tikken in een kom of bord. Brugman: 'Een vers ei bestaat uit een eidooier met dik eiwit en ernaast een heel klein beetje dun eiwit. Bij een oud ei is dat dikke eiwit helemaal opgelost tot dun eiwit. Dat zie je in één oogopslag.'