Als je de supermarkt inloopt, zie je vaak de verse groenten als eerste. Maar in het diepvriesschap ligt ook een grote verzameling aan bevroren groenten. En dat voor een meer bescheiden prijs! Wat is de gezondste keus? Keuringsdienst van waarde zoekt het voor je uit. 

Voedingsstoffen van boer tot bord 

Groenten die net van het land komen, zitten boordevol met voedingsstoffen. Deze groenten liggen een paar dagen later in de supermarkt. Het is onvermijdelijk dat tijdens deze paar dagen wat voedingsstoffen verloren zijn gegaan.

Volgens Keuringsdienst van waarde geldt: hoe ouder de groente, hoe meer voedingsstoffen er verloren gaan. Maar uiteraard zorgen verse groenten nog steeds voor een flinke dosis voedingsstoffen.

Ingevroren vitamines 

Groenten voor het vriesvak wordt meteen na de oogst ingevroren. Dat is top voor het niveau mineralen en vitamines, want deze blijven hierdoor goed intact. In veel gevallen bevatten diepvriesgroenten zelfs meer voedingsstoffen dan verse groenten.

Een voorraad broccoli, erwten en sperziebonen uit de vriezer is dus een prima keuze. Wist je trouwens dat je witte asperges ook kunt invriezen?

Inspiratie met diepvriesgroente 

Op zoek naar recepten voor de snelle doordeweekse hap? Bij deze gezonde maaltijden van de BinnensteBuiten chefs kies je ook net zo goed voor diepvriesgroenten. 

Chef Ramon Brugman laat je zien hoe je een jaloersmakende pasta pesto maakt. Gebruik voor de pesto eens boerenkool uit de vriezer. 

De diepe smaak van geroosterde bloemkool is er eentje die lang blijft hangen. Chef Nadia Zerouali gebruikt de mooie groente in een soep met karwijzaad en serveert er een couscous bij. Groot voordeel: bloemkool is ook een prima diepvriesgroente. 

De heerlijk frisse orzo van Sharon de Miranda leent zich bij uitstek voor diepvriesbroccoli. Zei er iemand zomer? 

Wil je alles weten over de herkomst van je eten?

Meld je aan voor de nieuwsbrief Eerlijker eten. Al duizenden mensen gingen je voor!

Keuringsdienst - Ersin met stukje octopushoofd