Aanmelden?

Aanmelden voor de KRO-NCRV Radioschool van 2024 kon tot 8 november 23:59. 

Meer informatie over aanmelden voor de Radioschool en de procedure lees je op deze pagina.

Droom je ervan om de magie van radio te ontdekken en je passie voor muziek en verhalen te delen met een groot publiek?

Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van de Radioschool van KRO-NCRV!

Wat ga je doen?

Als radiomaker in opleiding bij de KRO-NCRV Radioschool word je tijdens een kosteloos traject van januari 2024 t/m december 2024 ondergedompeld in de fascinerende wereld van de radio. Je leert van ervaren professionals en krijgt de mogelijkheid om je vaardigheden te ontwikkelen op diverse vlakken, zoals presentatie, redactie, montage en productie. Je maakt allereerst deel uit van de redactie van een wekelijks programma op NPO Radio 1.

Elke week krijg je workshops van experts uit de praktijk; denk aan stemgebruik, interviewtechnieken, reportages maken, monteren, creativiteit en ga zo maar door. Je doet direct de regie in de studio van NPO Radio 1 en je maakt vanaf de eerste dag reportages door het hele land. Je leert podcasts maken met elkaar en je zult meelopen bij onze radioprogramma’s in de zomerperiode. Ervaring is geen vereiste en je hoeft ook geen (relevante) opleiding te volgen. Omdat we een programma maken voor mensen van 18 tot 25 jaar, is affiniteit met die leeftijdsgroep wel vereist.

Dus, als je nou wil schitteren als charmante verslaggever, het laatste nieuws wilt verzamelen als redacteur, boeiende verhalen wilt vertellen als podcastmaker of als producer een steengoed muziekprogramma wilt maken: bij de Radioschool krijg je de juiste tools aangereikt om jouw radiocarrière vorm te geven.

Wie zoeken wij?

Wij zijn op zoek naar gepassioneerde kandidaten met een diepe liefde voor radio, podcasts of verhalen vertellen. Je hebt een vlotte babbel, een sprankelende persoonlijkheid en een creatieve geest die altijd barst van nieuwe ideeën. Je bent nieuwsgierig van aard, gepassioneerd en bent goed op de hoogte van actuele gebeurtenissen. Het maakt niet uit of je al ervaring hebt in de media, zolang je maar die onweerstaanbare drang hebt om mensen te raken met jouw stem en verhalen.

Wat moet je doen om je aan te melden?

  • Aanmelden kon van 4 oktober tot 8 november 2023;
  • We willen graag een beeld van je hebben. Daarom vragen we je CV, om het uitvoeren van een opdracht, een audio- of videobestand waarin je jezelf voorstelt én we hebben wat vragen voor je.
  • Uit de aanmeldingen kiezen we ongeveer 30 Talenten die we uitnodigen voor de Talentendag in Hilversum, op zaterdag 2 december 2023.
  • Na de Talentendag maken wij een definitieve selectie. We kunnen ongeveer 12 mensen toelaten.

Hoe nu verder?

In het najaar kan je je aanmelden voor de KRO-NCRV Radioschool. Via een formulier geef je je gegevens door, voegt je CV bij, maakt een opdracht en je geeft antwoord op een paar vragen. Ook vragen we je een video- of audiobestand mee te sturen, waarin je jezelf voorstelt. Uit deze aanmeldingen kiezen we ongeveer 30 talenten die we uitnodigen voor de Talentendag in ons gebouw in Hilversum.

Op de Talentendag leer je gelijk al heel veel mensen kennen. In groepjes maak je verschillende opdrachten zodat wij een beeld krijgen van hoe je bent, wat je kan, wat je wílt leren en hoe je in een groep werkt. Ook heb je een soort sollicitatiegesprek. Het is natuurlijk een spannende dag, maar we zorgen ervoor dat het ook een léuke dag is én heel leerzaam.

Na de Talentendag stellen we de klas samen, meestal bestaat die uit 12 mensen!

Lichting 2022 na de ouderdag

Zit je met vragen?

Check dan onze FAQ. Zit je antwoord óf je vraag daar niet bij, neem dan contact met ons op. We reageren altijd!