Over de Radioschool

Bij de KRO-NCRV Radioschool leer je hoe je de beste radiomaker van nu wordt. Je krijgt workshops en coaching van mensen uit de praktijk, doet ervaring op bij de landelijke radio en je vergroot je netwerk. Hier lees je meer!

DIRECT AANMELDEN

Werk

Deelnemen aan de KRO-NCRV Radioschool betekent serieus werk maken van jouw grote droom: een baan als radiomaker en verteller van verhalen. De mensen die jou voor gingen, zijn inmiddels uitgewaaid over heel Hilversum en ver daar buiten. Zij werken voor en achter de schermen bij de best beluisterde radioprogramma’s van Nederland. 

Workshop van Lichting 2021

Voor wie?

De KRO-NCRV Radioschool is voor jou als je heel graag bij de radio wilt werken of als je heel graag jóuw verhaal wilt vertellen. Het maakt ons niet uit welke opleiding je volgt of waar in Nederland je woont. Dít is je kans als je serieus werk wilt maken van je droom om podcasts of radioprogramma's te maken. Daarbij is ervaring bij voorbeeld een lokale omroep, een eigen podcast of een relevante opleiding niet per se nodig. 

Workshop met Gio Lippens

Workshops

Je krijgt elke week een workshop van mensen uit de praktijk. De onderwerpen variëren van verslaggeving tot stemgebruik, van improviseren tot interviewen en alles daaromheen. Want welke kant je ook op wil binnen de radio, het helpt enorm als je weet hoe alle disciplines werken.

Emmely de Wilt in de radiostudio

Netwerk

Je zit midden tussen de redacties van Gijs 2.4, Spraakmakers, Het Oor Wil Ook Wat, Rob & Wijnand en de Ochtendshow, Adres Onbekend en ga zo maar door. Je mag meelopen met KRO-NCRV-programma’s zodat je kunt ontdekken waar je goed in bent en laten zien wat je al in huis hebt. Plus: je bent welkom bij veel van de borrels, bijeenkomsten en netwerkgelegenheden van KRO-NCRV. Zo leer je een heleboel interessante mensen kennen. En belangrijker: als je een beetje handig bent, leren ze vooral jóú kennen!

Oscarnacht

Programma's maken

We maken wekelijks samen het programma De Nacht Van KRO-NCRV op NPO Radio 1, waarbij we zelf de inhoud verzinnen en uitvoeren – van verslaggeving en redactie tot regie. Je leert dus écht door gelijk in de praktijk aan de slag te gaan. Daarnaast maken we podcasts waarbij we kunnen freewheelen en alles uitproberen wat met radio te maken heeft. Bovendien laten we je af en toe meelopen met één van de vele andere radioprogramma’s die KRO-NCRV maakt.

Thysa neemt een reportage op

Waarom doen we dit?

Bij KRO-NCRV vinden we vrijheid, innovatie en creativiteit belangrijk. Het helpen van nieuw talent hoort daarbij. Wij kunnen onze ervaring gebruiken om jou een duwtje in de rug te geven. Tegelijkertijd kunnen wij weer ontzettend veel van jou leren. Zo werken we samen aan de toekomst van de radio.

Podcastopname Radioschool

Aanmelden voor de Radioschool?

Aanmelden door de KRO-NCRV Radioschool is niet meer mogelijk. Heb je gesolliciteerd? Dan ontvang je binnenkort bericht. Vragen? Mail

Maak werk van je Radiodroom