André Zegveld is te gast in een nieuwe aflevering van De verwondering.

Priester André Zegveld vervulde vele functies binnen de Rooms-Katholieke Kerk. Hij was onder andere abt in een klooster, begeleidde als geestelijk verzorger in een ziekenhuis honderden kankerpatiënten en was pastor in parochies. Maar zijn grote liefde was en is de theologie zélf. Hij studeert nog steeds heel graag waarbij vooral de mystiek zijn aandacht heeft.

André Zegveld
Annemiek Schrijver

Aan de hand van citaten van Augustinus vertelt hij hoe voor hem de weg naar God een weg van leren loslaten is, en dat God datgene is waar het in het leven op aankomt.

Bekijk hier deze aflevering 

De inspiratieteksten van André Zegveld

Voor eens en altijd wordt jou een kort bevel gegeven: bemin en doe wat je wilt. Zwijg je, doe het uit liefde. Spreek je, doe het uit liefde. Wijs je op fouten, doe het uit liefde. Ontzie je iemand, doe het uit liefde…Want uit liefde kan niets anders dan goed voortkomen. 

- Augustinus 

 

Jij bent mijn God, naar Jou verlang ik dag en nacht…En ik hoorde vanuit den hoge Jouw stem: ‘Ik ben het voedsel voor de grote mensen. Groei, dan kun je Mij eten. En je zult Mij niet assimileren in jou, zoals dat gebeurt met voedsel voor je lichaam. Neen, jij zult opgaan in Mij.’ 

- Augustinus

 

Ik zou helemaal niet bestaan, mijn God, helemaal niet, als Jij niet in mij was.

- Augustinus