Roermond, 29 mei 2021 - Bisschop Harrie Smeets van Roermond is gistermiddag in zijn huis in Roermond onwel geworden en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek zal moeten blijken wat hem mankeert, zo laat het bisdom vandaag weten. 

De bisschop gaf vanochtend aan zich alweer een stuk beter te voelen. Toch mocht hij het ziekenhuis nog niet verlaten. Dat had toch gevolg dat hij vanochtend niet de geplande priesterwijdingen kon verrichten. Hij werd vervangen door zijn hulpbisschop, Everard de Jong.

De wijdelingen waren Danny Horsch en Arockia Austin Joseph. Vanwege de coronamaatregelen vond de wijding in de Sint-Christoffelkathedraal plaats tijdens een besloten viering. Alleen studiegenoten en genodigden van beiden waren aanwezig. Mgr De Jong las de homilie van bisschop Smeets voor die daarin de worsteling beschreef die de weg naar het priesterschap kan zijn: “Maar Gods wijsheid, begint waar die van de wereld ophoudt.” Met handoplegging, zalving en gebed ontvingen beide neomisten vervolgens het sacrament van de wijding.

Danny Horsch gaat als kapelaan aan de slag in diverse parochies in het dekenaat Horst. Arockia Austin gaat werken in het dekenaat Maastricht.