Terugblik Met hart en ziel: 'Hoop op beter'

De komende weken blikt Met hart en ziel terug op reeds vertelde verhalen. Deze tweede compilatie-uitzending staat in het teken van hoop. Het voorbije jaar kreeg het woord hoop extra betekenis, omdat veel mensen hoop nodig hadden om overeind te blijven.

Presentatrice Joanne Bijleveld blikt met ons terug op verhalen van mensen die troost en kracht haalden uit hoop. Ze neemt ons eerst mee naar Diepenheim. Ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding, bespeelt de 13-jarige Florine Braakman de viool van de joodse Alex Polak. Alex groeide op in Diepenheim en kon prachtig viool spelen. In de Tweede Wereldoorlog werd hij vermoord. Jaren later keert zijn viool terug naar zijn geboortegrond. Joanne ziet hoe dat instrument de gemeenschap weer bij elkaar brengt.

Bekijk hier de volledige aflevering

Met hart en ziel
Met hart en ziel

En dan nemen we een kijkje in het Brabantse Engelen, waar predikant Marloes Meijer de kerkklokken laat luiden om gevoel van samenzijn te creëren. Door het coronavirus was 2020 voor veel mensen een moeilijk jaar. Marloes roept de mensen in Engelen op een kaarsje voor het raam te branden, om zo samen hoop te houden. De Predikant weet deze moeilijke tijd in iets positiefs om te buigen.

Bekijk hier de volledige aflevering

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Daarna kijkt Joanne terug op haar ontmoeting met Lidy van Eet mee met de kerk. Na het verlies van haar man zag Lidy het leven niet meer zitten. Toch raapte ze zichzelf bijeen en sindsdien organiseert ze etentjes in de kerk voor mensen die wel wat gezelschap kunnen gebruiken. Het gevoel dat ze iets voor een ander kan betekenen geeft haar hoop.

Bekijk hier de volledige aflevering

Met hart en ziel
Met hart en ziel

Tot slot kijken we naar Labyrint van Hoop. Een prachtige plek in Almere Poort waar mensen dit jaar op afstand bijeen kunnen komen om te zingen, te bidden, gewoon te zijn en zo hoop te houden, hoop op betere tijden. Want veel levens kwamen even stil te staan in 2020 en wat is er dan écht belangrijk?

Bekijk hier de volledige aflevering

Benieuwd naar deze compilatie-uitzending 'Hoop op beter'?

Bekijk 'm hier!