Blijft de cultuursector op slot? "Ik vind het gênant", aldus Sanne Wallis de Vries

Voor de persconferentie lekken de plannen uit, zo ook nu. Sanne Wallis de Vries hoopt dat het tij nog te keren is. “Ik vind het niet meer uit te leggen”. 

“De hele culturele sector, want daarvoor zit ik hier, is een beetje het braafste jongetje van de klas geweest. Wij hebben ons de hele tijd aan alles gehouden, we hebben niet eens heel veel herrie gemaakt”, legt Wallis de Vries uit. Ze zijn open gegaan, en weer dicht gegaan. En dan weer open en weer dicht. “Zo is het de hele tijd als een soort jojo.”

"Aan ons ligt het niet"

“We hebben bewezen, met name in de theaters, maar ook in de musea, dat het veilig kan en dat er weinig besmettingen waren. En we moesten toch dicht. En toen zijn de besmettingen opgelopen, dus aan ons ligt het niet”, zegt Wallis de Vries geïrriteerd. Nu bijna alles opengaat, moet toch de cultuur dichtblijven. Ze vindt het niet te verklaren. “Weet jij het?”, vraagt ze aan Margriet. “Ik weet het niet”, vult ze zelf aan.

"Dat vind ik gewoon niet uit te leggen"

De Telegraaf kopte: ‘Het verzet groeit’. Hoort Sanne Wallis de Vries daar ook bij? “Inmiddels wel ja. Bij mij is nu bereikt dat het niet meer is uit te leggen. Ik kon heel lang erin mee gaan, of me er bij neer leggen. (...) Wat er nu gaat gebeuren, vind ik niet meer ondergeschikt aan het grotere belang. Dat vind ik gewoon niet uit te leggen.”

Sanne
13 min 47 s
Deze video op je eigen site plaatsen

Verzet groeit, het land wil open - kopte de Telegraaf vanochtend. De druk wordt alsmaar groter, maar voorlopig blijft de horeca en cultuursector op slot. Het onderwijs, de winkels en sportlocaties daarentegen, mogen wel weer openen. Voormalig partijleider D66 Alexander Pechtold, cabaretier Sanne Wallis de Vries en voorzitter van de Koninklijke Horeca Nederland, Robèr Willemsen schuiven aan.