De hoogtepunten van afgelopen weekend!

Van bedreigingen in Spangas, tot 'pillenpost' bij Pointer en confronterende vragen in Anita wordt opgenomen. 

In Anita wordt opgenomen gaat Anita op bezoek in Amsterdam. In een levendige wijk aan de Dappermarkt ligt een echt Amsterdams verpleeghuis. Veel ouderen uit de buurt komen hier uiteindelijk te wonen. Vaak kennen ze het huis voor die tijd al, want het organiseert veel voor de mensen uit de buurt. En je kunt er zelfs terecht voor een biertje in de open inloop. 

Anita wordt opgenomen, zondag om 21.15 uur op NPO 1. 

Anita wordt opgenomen
28 s

In een levendige wijk aan de Dappermarkt ligt dit echte Amsterdamse verpleeghuis. Veel ouderen uit de buurt komen hier uiteindelijk te wonen. Vaak kennen ze het huis voor die tijd al, want het organiseert veel voor de mensen uit de buurt. En je kunt er zelfs terecht voor een biertje in de open inloop.

Zoek de Tapuit!

Het is september, tijd om op zoek te gaan naar de Tapuit. Vooral met dit lekkere weer. Tapuiten die in het noorden hebben gebroed, trekken nu massaal door Nederland en pauzeren hier om voedsel te zoeken. Vogelaar Camilla vertelt waar je op moet letten en wat er zo bijzonder is aan deze trekvogel.

Klik hier voor tips voor de beginnende vogelaar.

Bekijk op Youtube 

Coke, xtc en hasj met dank aan de postbode

Pointer publiceerde dit weekend een onderzoek over waarom de overheid geen grip krijgt op de drugshandel via de post. Al jaren zetten buitenlandse overheden Nederland onder druk om de ‘pillenpost’ vanuit ons land aan banden te leggen. Post- en pakketdiensten zijn volgens de politie kwetsbaar voor criminele invloeden. Bezorgers worden geronseld als drugskoerier en drugs worden wereldwijd per post bezorgd. 

Benieuwd?

Lees verder op Pointer

Dreigementen in SpangaS

In SpangaS is Tamara klaar met Joris. Maxima maakt indruk tijdens de dramales en Noor vreest dat ze geen acteertalent heeft. Hoezo mag Joris niet handbiken op de campus en is Lesley echt verliefd op de directeur?

SpangaS, elke dag om 18.25 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp. Hieronder een kleine teaser van de aflevering.

Losse eindjes in Adres onbekend

In Adres onbekend zoekt presentator Ron Kas de antwoorden voor de onopgeloste verhalen. In deze uitzending Naomi. Ze kent haar biologische vader Mustafa niet. Naomi is in 1986 geboren uit een kortstondige relatie tussen haar moeder Jacqueline Bosman en Mustafa. Halverwege augustus vertrekt Mustafa naar Spanje, omdat zijn vader ernstig ziek is. Jacqueline blijkt zwanger, maar Mustafa weet mogelijk niks van die zwangerschap.

Verder luisteren naar dit verhaal?

Beluister op NPO Radio 5

Adres onbekend, elke zondag tussen 12.00 en 14.00 uur op NPO Radio 5.